Anketa: Žijete ekologicky, stravujete sa bio?

Život nás niekedy "donúti" premýšľať nad tým ako sa správane, či čo jeme.

25.05.2013 14:00
ekopotraviny, biopotraviny Foto:
Biopotraviny preferuje čoraz viac ľudí.
debata

Niekoho prinúti potravinová intolerancia zmeniť spôsob stravovania, iný sa príchodom dieťaťa do rodiny rozhodne správať ekologicky.

Čoraz viac ľudí začína používať pracie prostriedky šetrné k prírode, doma si vyrábajú kváskový chlieb, ktorý je pre trávenie oveľa viac prospešnejší ako ten s droždím. Nakupujeme na bio farmách, nepoužívame plienky lebo našou voľbou sa stala bezplienková komunikačná metóda alebo volíme „látkovky“.

Ako ste na tom vy?

Hanka (33), vitariánka

Už niekoľko rokov žijeme s manželom a dvomi deťmi ekologicky, To znamená, že na pranie používame pracie gule, separujeme odpad, od narodenia detí som nepoužívala plienky, ale radšej som zvolila bezplienkovú komunikačnú metódu. Navyše, sme vitariáni, teda jeme iba surovú stravu. Obe moje deti sú zdravé, nemajú ekzémy a nechýbajú im ani žiadne vitamíny.

Karolína (29), stravuje sa iba domácou stravou

Ani si nepamätám, kedy som naposledy jedla v reštaurácii. K zmene stravy ma dohnalo to, že som po pôrode syna začala trpieť rôznymi intoleranciami. Nemohla som zjesť nič pšeničné, mliečne, kukuričné ani sójové. Robili mi zle vajcia, strukoviny, kvasnice. V podstate som bola pol roka na ryžovej strave, lebo inak som sa nedokázala vzdialiť od toalety. Postupne som začala pridávať rôzne suroviny, ale zásadne len doma vypestované. Našťastie mám rodičov, ktorí majú záhradu a väčšinu zeleniny a ovocia mi vedeli dopestovať. Mlieko kupujem kozie od farmára. Mäso tiež zásadne z overenej bio farmy, kde viem, čím sú zvieratá kŕmené. Chlieb si pečiem doma s čerstvo namletej múky, ktorú si nechávam priviesť z rodinnej farmy. Rovnako si vyrábam domáce nátierky, jogurty, omáčky… Zásadne nepoužívam kvasnice. Veď tie pôvodne vôbec neboli vymyslené pre ľudí.

debata chyba

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...