Kamarátsky vzťah - čo už je choré?

Keď sa nad tým zamyslíte, ale skutočne poriadne - načo potrebujete dobrú kamarátku?

16.02.2013 16:09
Kamarátsky vzťah - čo už je choré? Foto:
Kamarátsky vzťah - čo už je choré?
debata

Vyrozprávať sa
Odpoveď, na ktorej sa väčšina žien zhodne, je: Vyrozprávať sa! Vyrozprávať sa, posťažovať sa, poklebetiť, povedať inej osobe rovnakého pohlavia niečo, čo nás dlho ťaží. Pretože partner to nevie tak dobre vypočuť, nezaujíma ho to do takej miery, prípadne nechceme ho obťažovať. Každá sa doma predsa chceme zahrať na tú „najznášanlivejšiu princeznú“, ktorá mu poskytne zázemie, kam sa bude rád vracať.

Žiarlivosť
Hovorí sa, kto nežiarli, ten neľúbi. Aj toto úslovie je diskutabilné, isté však je, že žiarlivosť v kamarátskom vzťahu rozhodne nemá čo hľadať! Patrí iba do mužsko-ženských vzťahov – ak vôbec. Ak žiarlite na kamarátku, lebo má viac kamarátov, lebo má priateľa, lebo jej vychádzajú veci, po ktorých vy túžite a v neposlednom rade, že sa venuje iným ľuďom viac, ako vám, vaše kamarátstvo je choré a kamarátka to rýchlo vycíti. A možno vás pošle do hája.

Nonstop
Kamarátka nie je váš partner v čase, keď ste smutná single dáma. Ak si predstavujete, že by tu mala pri vás stále stáť, za každých okolností a zúčastňovať sa na všetkých aktivitách, ktoré si zmyslíte (musí, lebo je vaša kamarátka?), mýlite sa. Nechajte jej svoj priestor, pretože na ženu nátlak pôsobí rovnako, ako na muža. Mimoriadne negatívne…

Text: dz pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...