Horúčka sobotňajšieho popoludnia! Ak nechcete ponocovať, ale napriek tomu tancovať v klube, tu je riešenie

Pred londýnskym nočným klubom čaká dav, ktorého nadšenie a chuť ísť si zatancovať sú viditeľné na prvý pohľad.

27.02.2024 13:00
tanec, ženy, zábava, párty, klub Foto:
Máte chuť sa zabaviť, ale neponocovať?
debata

Na výjave by nebolo nič nezvyčajné, keby nebola februárová sobota popoludní. Tento podnik totiž otvára o 14:00 a hudba utíchne o 20:00. Denná diskotéka svojou koncepciou vychádza v ústrety milovníkom nočného života, ktorí už nechcú obľúbenej zábave obetovať svoje noci na úkor spánku.

„Mám 52 rokov a pre mužov môjho veku nie je úplne obvyklé, aby boli o druhej ráno v nočnom klube. Tak som si povedal, prečo to neskúsiť usporiadať popoludní?,“ povedal agentúre AFP Jonny Owen, ktorý akciu v klube Here at Outernet v centre Londýna organizuje so svojou ženou, herečkou Vicky McClureovou.

Ich koncept „Day Fever“ (Denná horúčka) ponúka program nočného klubu počas bieleho dňa. Owen a McClureová prvýkrát nápad realizovali vlani v decembri v Sheffielde na severe Anglicka, teraz s ním zamierili do Londýna. Do mája majú naplánovaných celkovo sedem zastávok naprieč Britániou, vrátane Nottinghamu, Glasgowa a Newcastlu. Lístky sa predávajú za 17 libier a všade už je vypredané.

Väčšina účastníkov londýnskej diskotéky si prišla zatancovať v slávnostnom oblečení, ženy mali večerné róby alebo šaty s flitrami, muži zase elegantné košele. Väčšina z nich sú štyridsiatnici alebo päťdesiatnici, niektorí s pracovnými povinnosťami, iní s malými deťmi, ktorí sa ráno nechcú zapodievať následkami prehýrenej noci alebo väčšej konzumácie alkoholu. Londýnsky nočný život už pre nich nebol atraktívny.

„Dúfam, že sa porozprávame, dáme si pohárik, budeme mať pocit, že je večer a užijeme si pekný večierok, ako sme zažívali pred rokmi. Ale s tým rozdielom, že teraz sa vyspíme. To je pre nás ideálne,“ hovorí 41-ročná mama rodiny Katy Magraneová, ktorá sa prišla porozprávať s kamarátkami.

davis Čítajte viac Tomu sa hovorí návrat! V horore Mucha vydesili svet, potom sa z nich stali manželia. Jeff Goldblum a Geena Davis spoločne na SAG Awards

„Nebol som na diskotéke už 35 rokov,“ hovorí nedočkavo 58-ročný Daren Mew, ktorý pracuje v stavebníctve. Daren Mew by si rád občas zatancoval, no zvyčajne sa príležitosť naskytne len na svadbách a oslavách narodenín.

Vo vnútri tanečného podniku hostí obklopí atmosféra rokov minulých. Z reproduktorov znejú hity Billyho Joela, Pulp, Georgea Michaela, Blur alebo Cindy Lauper. Na obrazovkách sa striedajú videoklipy Davida Bowieho s úryvkami z filmov z rovnakej doby: E.T. – Mimozemšťan, Bez dozoru, Hriešny tanec alebo staré kreslené filmy.

Publikum spieva z plných pľúc, s rovnakou intenzitou ako tancuje. Každá nová skladba vyvolávala výkriky radosti. Zvláštnu odozvu má skladba „It's Raining Men“ v pôvodnom podaní skupiny Weather Girls.

debata chyba
Viac na túto tému: #tanec #zábava #klub

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....