Viete však, že lahodný mok má niekoľko variácií využitia. Čo tak nejakú skúsiť?
S vínom môžete urobiť napríklad aj toto:
Marinovanie mäsa
Každá dobrá gazdiná vie, že s červeným vínom sa skvelo marinuje. Pridajte pár byliniek, cesnak, citrónovú šťavu a nechajte odležať. Chuť mäsa bude skvelá.
Želatína
Z bieleho vína alebo sektu môžete urobiť želatínové kocky. Stačí pridať trochu cukru a želírovací prášok. Vínovú želatínu môžete podávať ako delikatesu pozvaným priateľom, prípadne si ju servírovať s partnerom na romantický večer.
Ľadové vínové kocky
Do malého výrobníka na ľad nalejte víno a nechajte ho zamraziť. Neskôr ho môžete podávať ako osviežujúci ľad do chladenej minerálky (a spraviť si tak strek), prípadne ho pridávať do polievok, omáčok a podobne.
Zjemňuje pokožku
S vínom si môžete tiež vyčistiť pokožku. Výsledok je jemná a veľmi príjemná koža na dotyk. Samozrejme, mnoho žien odrádza vôňa, ktorú nápoj zanechá. Odporúčame pleť opláchnuť vlažnou vodou a následne nakrémovať klasickým prípravkom.
Čistič ovocia a zeleniny
S vínom, ktoré už nemáte v pláne popíjať, dokážete umyť a zbaviť nečistôt šupy zeleniny a ovocia. Látky vo víne (v tomto prípade, samozrejme, používame biele) tiež likvidujú rozličné baktérie, ktoré sa nachádzajú na povrchu ovocia.
Čistič povrchov
Biele víno účinkuje naozaj efektívne aj ako čistič rozličných plôch v kuchyni. Dokážete s ním dokonale vydrhnúť sporák, alebo obkladačky. Ideálna je odroda sauvignon.