Aj vy môžete mať lepší sex. Skúste super tipy teraz hneď

Nie je dôvod čakať a nebodaj sa domnievať, že sexuálny život sa zmení k lepšiemu sám od seba. No ak máte dnes v posteli medzery, na druhej strane to neznamená, že to tak musí ostať navždy. A ani by nemalo. Pretože niekedy stačí málo a môžete sa zo sexu radovať viac než kedykoľvek pred tým. A to aj bez zmeny partnera.

01.04.2022 06:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Nikdy nechoďte do postele nahnevaní.
debata

Cvičte

Ak ste čakali tipy, čo si kúpiť, ako sa dotknúť, prípadne po akej sexuálnej hračke siahnuť, aby sa sex na počkanie zlepšil, asi vás sklameme. A rovnako tak aj rada od sexuologičky Emily Jamea, ktorá hovorí, že sex nie je niečo oddelené od našich tiel. Práve naopak. Cvičenie vyplavuje endorfíny a pomáha nám cítiť sa lepšie vo svojom tele. A tým pádom aj sex nám bude chutiť omnoho viac, ako keď budeme stáť na váhe so zúfalým výrazom v očiach.

Praktizujte vedomý vzťah

Čo to znamená v praxi? Že sa nebudete navzájom považovať za samozrejmosť. Emily Jamea upozorňuje, že sexuálna iskra často vyhasne na tom, že ochladnú vzťahy. Skúste už dnes večer partnera naplno počúvať. Nájsť si spoločnú aktivitu. Niečo, kde budete len vy dvaja a žiadny mobil ani televízia. Takéto praktizovanie vedomej prítomnosti zlepší následne aj neskoršie aktivity v spálni.

Majte otvorenú myseľ

Na začiatku vzťahu ste boli opojení aj z klasického misionára. Pretože to bolo niečo nové, intenzívne, vzrušujúce. Avšak postupom času prichádza na rad možnosť otvoriť sa navzájom intímnemu poznaniu. Sexualite, skúmaniu tiel. Možností, čo vám vlastne telo poskytne. Emily Jamea preto radí zahodiť zábrany. Jedinými by mali byť hranice, ktoré si stanovíte sami, ak vám niečo nerobí dobre. Predsudky a obavy bokom. Skúsiť to môžete už dnešným večerom.

milovanie, vzťah, intimity Čítajte aj Príručka dokonalej milenky. Skúšali ste už v posteli toto?

Vyhraďte si čas na intimitu

Máme čas na prácu, na hru s deťmi, dovolenky, dokonca aj na koníčky a samozrejme jedlo. Plánujeme mnoho príjemných vecí. No sex neplánujeme. Nechávame ho na spontánnosť a to nie je vždy dobré. Teda vlastne nie je to dobré nikdy, pretože ak si všetko ostatné plánujeme, tak na sex akosi neostáva čas. Naplánujte si pravidelný čas na lásku a nežnosti. Uvidíte, že plán sexu môže unikátne zlepšiť váš sexuálny život a to nielen čo sa týka intenzity, ale rovnako aj kvality.

Zahoďte spory

Sex s pocitom, že niečo vo vzťahu nie je v poriadku nebude nikdy tak skvelý, ako keď máte všetky nezhody zažehnané. Emily Jamea preto radí pravidlo, nikdy nechoďte do postele nahnevaní. Všetko sa dá vyjasniť, vysvetliť, vyriešiť. A urobte to počas dňa. Vaše milovanie potom bude sto a jeden oproti tomu ak stále cítite jeden voči druhému akýsi pocit krivdy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #vzťah po rokoch #hádky #Intimita #zlepšenie vzťahu #sexuálny život #sexuálne fantázie #zlepšenie intimity

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...

+ Nezabúdajte na ovocie a zeleninu, vaše telo ich teraz potrebuje.
Nebuďte doma lenivý, pracujte tak, ako by ste...