Prečo sa nezrieknuť masturbácie ani v partnerstve?

Masturbáciu rozhodne netreba vnímať len ako alternatívu sexuálneho uspokojenia pre osamelé. Predstavuje výbornú prax aj pre život v partnerstve. Netreba to tajiť. Ženy by s touto činnosťou nemali prestať ani v prípade, že majú vedľa seba najlepšieho milenca v ich živote.

06.04.2021 13:00
sex, intimity, masturbácia Foto:
Pod masturbáciou netreba chápať len čo najrýchlejšie uvoľnenie sexuálneho napätia.
debata (2)

Telo sa mení, neprestaňte ho spoznávať

Masturbácia nie je len manuálne vyvolávanie slasti. Je to cesta telom a objavovanie trajektórií rozkoše. Ženské telo sa mení a preto sa menia aj jeho potreby, miesta slasti. Neprestaňte spoznávať svoje telo pomocou masturbácie. Stále totiž môžete objaviť, ako vám dobré veci môžu robiť ešte lepšie. A to je kľúčom k pekným zážitkom nielen osamote.

Ukážete partnerovi, čo vám robí dobre

Nehanbite sa masturbovať ani s partnerom. Ani pred ním. Tieto spoločné hry či už s použitím erotickej hračky alebo len bežných dotykov vám dokážu vylepšiť celý vzťah. Ukážete, že ste hravou, milujete rozkoš a budete si užívať spolu. Nebojte sa masturbovať napríklad aj pri milovaní. Niektoré polohy sú priam určené k tomu, aby ste si pomohli aj prstami. Tak prečo to neurobiť? Partnerovi to vadiť nebude.

Viac sexuálnej chuti

Každým dosiahnutým orgazmom vaše telo dostáva impulz k tomu, aby túžilo po ďalšej porcii. V sexe totiž platí, že čím viac ho máte, o to viac sa ho nebudete vedieť nabažiť. Telo zvyknuté na orgazmus si ho bude pravidelne pýtať. A preto môžete aj masturbáciou stimulovať svoje libido. Potešíte seba a častejšou túžbou po milovaní aj partnera.

Vytvoríte si správne návyky

Pod masturbáciou netreba chápať len čo najrýchlejšie uvoľnenie sexuálneho napätia. Môže byť súčasťou vašich osobných rituálov. Prejavíte si pozornosť, nájdete si čas na seba, potešíte svoje telo. Pokojne si môžete orgazmom okoreniť aj kúpeľ vo vani plnej peny. Ide o čas, ktorý venujete výhradne sebe. Uvidíte, že vám bude ľahšie na duši a budete vyrovnanejšou osobou. Aj to dokáže zaradenie masturbácie ako pevnej súčasti vášho života.

Podporíte svoje zdravie

Orgazmus spúšťa v tele toľko pozitívnych procesov, že je akýmsi multivitamínom, ktorý si dokáže naše telo pripraviť samo. Nie vždy je možné milovať sa s partnerom podľa predstáv, ale na krátku epizódu samej so sebou sa čas nájsť dá. Odmenou vám bude nielen spokojnejší život, ale aj pevnejšie zdravie. Niekedy totiž musí zobrať žena osud do vlastných rúk.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #libido #masturbácia #partnerský vzťah #sexuálny zážitok #skúšanie #sebapoznanie

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...