Pauza vo vzťahu? Nemusíte sa jej až tak báť, občas pomôže

Šialene zaľúbení... Iste, spočiatku je každý vzťah práve o bláznivej a spaľujúcej láske.

01.12.2020 11:00
rozchod, rozvod, kríza Foto:
Uvažujete o pauze vo vzťahu?
debata

Ale čo robiť, keď jej oheň prestáva spaľovať? V dlhodobom vzťahu takmer všetky páry skôr či neskôr dospejú do bodu, keď ich začne valcovať bežný život… Nie všetky páry realitu každodennosti ustoja, niektoré sa rozhodnú pre prestávku. Kedy môže byť dobrým riešením?

Nie ste si celkom istá, ako by mala vyzerať spoločná budúcnosť

To je problém, ktorý riešia mnohé páry. Ste spolu dlho a myslíte si, že by váš vzťah mal trvať naveky… Ale v istom momente sa vám zdá, že ste priveľmi odlišní, aby ste mohli spoločne fungovať roky. Osobné postoje sa často nedajú zosúladiť tak, aby ste boli spokojní vo vzťahu obaja. Potom prichádzajú aj iné životné okamihy, ktoré plynúce roky prinášajú do vašich životov – pracovné ponuky, pobyty v zahraničí… To, či ste obaja ochotní robiť isté kompromisy je otázka, na ktorú si musíte odpovedať. Ak nie, môže prísť pauza vo vzťahu, aby ste si obaja ujasnili, čo ste schopní pre vzťah obetovať.

Necítite sa vo vašom vzťahu spokojne

Spokojnosť so vzťahom je základom pre jeho fungovanie. Občas sa však stáva, že akosi dlhodobo nám vo vzťahu niečo chýba – pocit toho, že sme milované, ochraňované, chápané… že sa stále dokážeme spoločne smiať, riešiť problémy… Ale čo v prípade, ak sa nám nedarí dospieť k spokojnosti? Bez ohľadu na dôvod, pre ktorý sa vo svojom vzťahu cítite nepríjemne, prestávka je v takomto prípade dobrý pokus, dať mu neskôr ešte šancu. Vyjasnite si svoje pocity, doprajte si isté obdobie samoty, vyčistite si hlavu od toho, čo vám vo vzťahu zamestnáva hlavu – potom sa rozhodnete, či vás ešte vzťah s daným človekom môže urobiť šťastným.

Nie ste pripravená na ďalší krok

A tento krok by mal byť zásadným pre váš vzťah. Partner chce spoločný byt? Chce opustiť Slovensko?… Nech už rozmýšľa o čomkoľvek zásadnom, nútiť vás nemôže. Ak si doprajete čas a vy zistíte, že život bez partnera je pre vás nepredstaviteľný, po vzťahovej pauze sa pre daný krok môžete rozhodnúť. Ale môžete zistiť aj to, že na všetko, čo plánuje váš partner, sa vy ešte necítite a chcete žiť tak, ako doteraz. Ak chcete práve teraz myslieť viac na seba, než na spoločný život, je fér po prestávke povedať pravdu a vzťah už neobnoviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner #zaľúbenosť #vzťahová pauza

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....