Osvieži jedlo, organizmus aj milostný život. To všetko dokáže stopkový zeler

Má špecifickú chuť ale rovnako aj účinky. Už jeho aróma a prvý stret s chuťovými pohárikmi dokáže vyvolať búrlivú reakciu. Buď sa do neho zamilujete, alebo sa mu oblúkom budete vyhýbať. Stopkový zeler má však unikátne vlastnosti, pre ktoré sa oplatí si ho obľúbiť.

26.08.2020 15:00
zeler, zelenina, chudnutie, výživa Foto:
Výhodou stopkového zeleru je, že ho môžete konzumovať surový aj tepelne upravený.
debata

Všetko, čo telo potrebuje

Znie to neuveriteľne, ale v stopkách zeleru nájdete azda všetko potrebné k tomu, aby ste mohli prežiť život bez závažných problémov. Telu totiž dodá látky, ktoré nám často chýbajú. Je výbornou prírodnou zásobárňou vlákniny, ale aj vitamínu C, B, K kyseliny listovej, draslíka, horčíka aj fosforu. Obrovským darom je látka luteolín, ktorá má protizápalové a antioxidačné účinky. Podporuje teda zdravie organizmu a lieči aj skryté zápaly v tele.

Prečisťuje telo

Pôsobí na viacerých frontoch. Množstvo vlákniny vám vyšmirgľuje črevá a podporí správne vylučovanie. Antioxidanty zasa zlikvidujú voľné radikály, ktoré by mohli narobiť šarapatu ako zárodky rakovinového bujnenia. Stopkový zeler je však známy svojou špecifickou arómou a ona je garancia zdravia. Spôsobuje je látka kumarín, ktorá podporuje množenie a zdravie bielych krviniek. No a tie sú základom imunitného systému človeka.

Sviežejšia aj v posteli

Zdravé telo znamená aj zdravý sexuálny apetít. Ale stopkový zeler vám ešte aj pozdvihne libido. Je dlho známe, že špecifická chuť zeleru pomáha zvyšovať libido u žien a aj prekrvenie intímnej oblasti. Preto vzrastá túžba a sex je krajší. Vyskúšajte na obed a večer otestujete.

Surový aj upravený

Výhodou stopkového zeleru je, že ho môžete konzumovať surový aj tepelne upravený. Na kúsky nakrájaný dodáva jedlám príjemne osviežujúcu arómu a chuť. Je však skvelou ozdobou letných šalátov a pokojne si môžete kúsky pridať aj do ovocného aj zeleninového smoothie. Pokojne aj do jogurtových šalátov a dresingov,, je skvelým obohatením aj sendvičov a bagiet.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #vláknina #antioxidanty #zeler #stopkový zeler

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....