Poraďte partnerovi: Ako schudnúť a mať chuť na sex

Dva v jednom. Menej kilogramov telesného tuku a zároveň väčší sexuálny apetít. Podľa niektorých odborníkov sa dajú tieto ciele dosiahnuť konzumáciou vybraných druhov potravín. Čo jesť, aby váš partner chudol a mal vyššie libido?

22.01.2020 11:00
radosť, ovocie, zelenina, strava, výživa, diéta Foto:
Niektoré potraviny prospievajú zdraviu aj libidu.
debata (2)

Káva proti tukom

Vedci z Univerzity v Texase odporúčajú na zlepšenie sexuálneho zdravia piť dve až tri šálky kávy denne, čo predstavuje príjem približne 85 – 170 mg kofeínu. Muži, ktorí si dopriali menšie množstvo čierneho moku a tým aj menej stimulujúcej látky zvanej kofeín boli v intímnych chvíľach menej výkonní. Naopak, nadmerná konzumácia kávy má na organizmus opačné účinky. Spôsobuje podráždenosť, nervozitu a zhoršuje náladu. Pozor na prehnané pitie kávy by si mali dávať cukrovkári, obézni ľudia a muži s hypertenziou. Kofeín zároveň potláča aj chuť do jedla, čím sa znižuje celková spotreba energie o niekoľko stoviek kalórií denne.

Zelená pochúťka posilní libido

Špenát obsahuje látky, ktoré pomáhajú znižovať chuť do jedla. Patria k nim predovšetkým železo a foláty, ktoré sa spoločne podieľajú na lepšom prietoku krvi v cievach, aj v samotnom penise. Podľa odborníka na výživu Cassie Bjorka zvýšený prietok krvi vedie krv do končatín, čím sa môže zvyšovať vzrušenie aj v intímnych oblastiach. Špenátu sa tiež pripisujú ochranné vlastnosti proti vzniku oxidačného stresu a starnutiu buniek. Vzhľadom na nízky obsah energie pomáha pri redukčných diétach. Sto gramov špenátu má len 25 kilokalórií.

Papričky pália tuk, posilňujú penis

Podľa francúzskej štúdie, muži ktorí majú v obľube korenisté jedlá, majú vyššie hladiny testosterónu oproti tým, ktorí sa pikantným pochúťkam vyhýbajú. Testosterón je mužský pohlavný hormón a zodpovedá za celkovú energiu muža, silu, výbušnosť, ochlpenie a výrazne sa podpisuje pod kvalitu erekcie. Vedci na vzorke vyše sto mužov zistili, že tí, ktorí si pochutili na chilli papričkách mali väčšiu chuť na sex, pevnejšiu erekciu a vyšší výkon pri sexuálnych aktivitách. Autori štúdie presviedčajú, že takéto účinky môže mať najmä látka kapsaicín obsiahnutá v chilli papričkách. Kapsaicín príjemne zohrieva organizmus, podporuje trávenie, zrýchľuje metabolizmus, čo sa oceňuje najmä v období zhadzovania nadbytočných kilogramov.

Banán posilní sexuálne zdravie

Sexuálny výkon mužov je často závislý od zdravia srdcovocievneho systému. Jednou z kľúčových minerálnych látok, ktorá udržiava srdce v dobrej kondícii je minerálna látka draslík. Spomínaný minerál zároveň pomáha udržiavať hladinu sodíka pod kontrolou, bráni zvyšovaniu krvného tlaku. Najlepším zdrojom draslíka sú tradične banány. V prípade, že ich nechce vaša polovička konzumovať z dôvodu obsahu vyššieho množstva cukru, siahnuť môže tiež po pomarančoch a zemiakoch.

Na erekciu ďumbier i granátové jablko

Lahodný zázvorový čaj podporuje prietok krvi a zlepšuje zdravie tepien. Podľa štúdie zverejnenej v International Journal of Cardiology konzumácia iba jednej čajovej lyžičky zázvoru niekoľkokrát do týždňa pomáha udržiavať srdce v dobrej kondícii. Štúdie tiež preukázali, že ďumbier lekársky zvyšuje hladinu testosterónu a pomáha v tvorbe spermií. Niektorí vedci s humorom tvrdia, že Eva, ktorá zvádzala v rajskej záhrade Adama jablkom, mala v skutočnosti v ruke granátové jablko. Štúdia uverejnené v časopise Impotence Research zistila, že šťava z granátového jablka je bohatá na antioxidanty. Tie podporujú prietok krvi a zlepšujú erekciu.

Dodá konskú silu

Ovos sa odjakživa podával ako krmivo pre kone. Dôvod bol jednoduchý, dodával im potrebnú silu. Populárne ovsené vločky sú plné aminokyseliny zvanej L-arginín, ktorá sa bežne používa vo výživových doplnkoch na liečbu erektilnej dysfunkcie. Celozrnné ovsené vločky zároveň znižujú hladinu cholesterolu v krvi. Vysoký cholesterol môže viesť k ateroskleróze, čo je stav, pri ktorom sa upchávajú a zužujú cievy, čím sa zhoršuje prietok krvi aj v intímnych mužských partiách. Artérie, ktoré obklopujú genitálie sú užšie ako koronárne krvné cievy, čím sú náchylnejšie na tvorbu zrazením. Jednoducho povedané, čím menej cholesterolu v krvi, tým lepšia erekcia.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #granátové jablko #libido #milovanie #káva #banán #špenát #čili #ovos #Ďumbier

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...