Láska zo vzťahu vyprchala, ale vy v ňom zostávate... Prečo?

Rozchod bolí, o tom niet pochýb. Ľudia však občas zámerne nevnímajú, ako veľmi bolí nešťastný či nenaplnený vzťah.

22.11.2019 07:00
rozvod, rozchod, hádka Foto:
Rozchod musí prísť...
debata

Možno oveľa viac, než samotný rozchod. Prečo ľudia zostávajú vo vzťahu, v ktorom nie sú 100-percentne šťastní?

Pohodlnosť

Ak ste vo vzťahu, možno niekoľko rokov, úplne ste zabudli na to, aké je to fungovať bez partnera. Prítomnosť, v ktorej žijete, je príjemná, hoci o vrúcnej láske či vášni už nemôže byť ani reči. Pomaly si zvykáte na každodenné prežívanie bez veľkých výkyvov a nič viac od vzťahu neočakávate. Nechce sa vám podstupovať náročná cesta hľadania spriaznenej duše, pretože ste presvedčená o tom, že o pár rokov by ste boli aj s novým partnerom tam, kde ste teraz.

Strach zo samoty

Ste vo vzťahu a tým pádom nie ste sama. Už ste boli single a tento stav sa vám nepáčil. Cítili ste sa osamelá, stále ste po niekom túžili. Samota vás desí. Hoci tušíte, že aktuálny vzťah nie je presne to, po čom ste túžili, zotrvávate v ňom. Neveríte si, nemáte dostatok sebavedomia. Vnútorný hlas hovorí jasnou a pre vás strašidelnou rečou: „Nikoho si nenájdeš“ a vy ho nemáte silu umlčať či presvedčiť o opaku.

Súcit

Váš partner vám nič zlé nespravil, veľmi sa snaží, považujete ho za dobrého človeka. Ale… Láska z vašej strany vyprchala a vám je jasné, že on vaším osudovým mužom nie je. Máte výčitky svedomia pri myšlienke, že mu rozchodom ublížite. Vo vzťahu vás drží súcit, k zásadnému kroku sa neviete odhodlať a neustále ho odkladáte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #single #partner #šťastie #súcit

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...