Veta ľúbim ťa má obrovskú moc, nezničte ju!

Váš partner vám spontánne v peknej chvíli povie, že vás ľúbi, čo je vzácne, muži to nevyjadrujú príliš často. Čo urobíte ako prvé? Odpoviete "aj ja ťa ľúbim", pretože sa to od vás očakáva, lebo sa to patrí, lebo niečo povedať treba...?

30.10.2019 10:00
srdce, láska, vzťah, milovanie Foto:
Odpovedzte "ľúbim ťa", pretože to tak skutočne cítite, nie preto, že na vetu "ľúbim ťa" sa patrí odpovedať "aj ja ťa ľúbim".
debata

Dodatky typu „tiež“, „aj ja ťa“, by vo vzťahu vôbec nemali mať miesto, hlavne, keď ide o lásku. Prečo? Pozrime sa spolu na význam týchto slov. Napríklad „tiež“ znamená rovnako a tak isto – druhotriedne, sekundárne a vedľajšie. Tiež nie je samostatné a nie je inšpirujúce. Nie je to akcia, ale reakcia. Synonymom je „detto“.

Vyjadrenie plné sily

Vyhlásenie „ľúbim ťa“ je plné obrovskej sily. Vyjadrujeme ním, čo cítime v hĺbke srdca. Keď niekomu hovoríme, že ho/ju ľúbime, malo by to prísť prirodzene – pretože tento pocit chceme inštinktívne vyjadriť. Tu a teraz. Po vete „ľúbim ťa“ už nič nepríde. V správnom momente vyjadruje všetko, čo treba povedať. Zahŕňa naše najhlbšie pocity.

Prečo by ste mali prestať s „aj ja teba“

Prestaňte hovoriť „aj ja teba“, keď vám partner povie ľúbim ťa. Sú to veľmi dôležité dve slová. Ak chcete, odpovedzte, ale nie zo zdvorilosti. Urobte vetu „ľúbim ťa“ opäť niečím dôležitým. Odpovedzte „ľúbim ťa“, pretože to tak skutočne cítite, nie preto, že na vetu „ľúbim ťa“ máte odpovedať „aj ja ťa ľúbim“. Alebo prestaňte hovoriť „ľúbim ťa“, keď to tak v tom momente práve necítite. Vyslovte to potom, keď budete mať pocit, že to chcete „zakričať do sveta“.

Malý krôčik pre vzťah?

Pôsobí to ako malý krôčik, ale na prelomenie rutiny „aj ja ťa ľúbim“, má obrovskú moc. Čoskoro budú znieť tieto slová opäť autentickejšie. Odstrihnite to „aj ja teba“. Nepovažujte lásku za reakciu, skôr za akt starostlivosti a nádeje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nádej #srdce #reakcia #rutina #ľúbim ťa

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...