Chcete lepší sex? Nie je to v polohách, ale o...

Nemusí to byť milostná plytčina alebo fatálne stroskotanie v sexuálnom živote. Môže to byť len túžba sex vyšperkovať, orgazmus vylepšiť alebo ich prežiť viac. Paradoxne to nie je o zmene na fyzickej úrovni, ani o gymnastike, ale o komunikácii.

27.07.2019 17:00
láska, milovanie, sex, partneri, milenci Foto:
Nikdy sa nebojte vyjadriť, čo drieme vo vašej mysli.
debata

Ľudia sa zabudli rozprávať otvorene

Chcete si vylepšiť sex? Otvorte sa! To hovorí terapeutka Linda Bloom všetkým, ktorí si chcú zlepšiť, okoreniť a spríjemniť milostný život. Ako hovorí: „Je zarážajúce, že aj dlhoroční partneri spolu o sexe nehovoria. To je najväčšia prekážka sexuálneho šťastia.“ Preto ak chcete mať plnohodnotné sexuálne vyžitie, je vhodné s partnerom hovoriť otvorene bez zábran a škrupúľ. Hoci sme od detstva vychovávaní, že o sexe sa nehovorí, je vhodné túto bariéru v dospelosti s partnerom prelomiť. Otvorí vám to úplne nové dimenzie zážitkov.

Skúste to bez kritiky

Na tú je citlivý každý. Muži aj ženy. Preto Linda Bloom varuje pred rozhovorom na tému sex, ktorý by začal kritikou. V takomto intímnom prostredí to človeka môže dosť nepríjemne poznačiť. Často môže kritika viesť až k frigidite alebo erektilnej disfunkcii. Preto je lepšie nekritizovať, ale stimulovať, povzbudzovať, navrhovať a prinášať nápady na vylepšenia.

Neprerušujte ho

„Najhoršie je, ak partner v polovici vety toho druhého preruší, pretože má pocit, že vie, čo chce druhý povedať,“ hovorí Bloom. Nerobte to a partnera neprerušujete, ak sa práve otvoril. Pretože pri citlivej téme to môže znamenať, že zaradí spiatočku a možno bol práve pred svojim veľkým comingoutom sexuálnych túžob a vy sa ich už nikdy viac nedozviete.

Nehanbite sa

Dvaja dospelí ľudia by sa nemali pred sebou hanbiť ako na telesnej úrovni, tak ani priznať svoje sexuálne túžby. Čo sa deje za dverami spálne nikdy nie je nevhodné, ak sa to obom zúčastneným páči. „Mnoho párov má tendenciu skrývať svoje sexuálne túžby, ak sa odchyľujú od klasického mainstreamového sexuálneho života. No práve tam začína vyšší level potešenia,“ hovorí Linda Bloom. Nikdy sa preto nebojte vyjadriť, čo vo vašej mysli drieme. Na obavy v partnerstve, kde sa skutočne ľúbite, nie je priestor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #intimity #milovanie #orgazmus #milostný život

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...