Správajte sa k sebe ako k svojej najlepšej kamarátke! Majte sa radšej

Ak sa chcete naučiť mať radšej samú seba, vpustite do svojho každodenného života niekoľko jednoduchých pravidiel. Správajte sa k sebe tak, ako sa správate ku svojej dobrej kamarátke.

11.07.2019 09:30
žena, sebavedomie, krása Foto:
Nedeptajte samú seba! Naučte sa sebaláske.
debata

Ak má kamarátka za sebou zlý deň, upokojíte ju. Necháte ju vyrozprávať, prejavíte jej porozumenie. Nie je preto namieste, ak máte za sebou zlý deň, aby ste svoje negatívne myšlienky potláčali. Môžete si dovoliť byť smutná aj sa poľutovať – s mierou. Sama pred sebou sa nepretvarujte, aké je všetko úžasné – ak nie je, tak nie je. Naučte sa zaobchádzať aj s vlastnými negatívnymi myšlienkami – ich potláčanie vo vás bude neustále len nahlodávať pocit menejcennosti a neschopnosti.

Ak urobí vaša kamarátka chybu, prejavíte pochopenie, neutvrdzujete ju v tom, že je neschopná. Prečo sa takto nesprávate aj k sebe? Namiesto prístupu – všetko som pokazila, som úplne neschopná, nič neviem poriadne – si jednoducho povedzte, že nabudúce to urobíte lepšie. Povzbuďte sa, upokojte a snažte sa reálne zhodnotiť vaše možnosti v tej či onej oblasti – môžete sa pozrieť na svoje zlyhanie aj kritickým okom, ale nedeptajte sa donekonečna.

Ak je vaša kamarátka nespokojná sama so sebou, upozorníte ju na jej silné stránky. A čo, ak ste so sebou nespokojná vy sama? Žiadne silné stránky vám nezídu na um, naopak, v mysli sa na vás začnú sypať vaše najväčšie zlyhania, vlastnosti, o ktoré by ste najradšej prišli. Prečo? Možno ste kreatívna, možno viete dobre zaobchádzať s peniazmi. Niečo, čo vám ide, v čom ste dobrá a za čo vás iní obdivujú predsa musí existovať! Len sa poriadne zamyslite!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #kamarátka #sebavedomie

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...