Čo je emocionálna nevera a prečo viac bolí, ako tá skutočná

Pod neverou si obvykle predstavíme klasické podvádzanie telo na telo. Nie všetko je len o fyzickom kontakte. Čoraz častejšie sa objavuje emocionálna nevera, ktorá bolí ešte viac ako keď partner vyvedie jednorazovú hlúposť.

13.06.2019 17:00
žena, muž, telefón, telefonovanie Foto:
Ten kto dáva skutočnú lásku, ostáva v závese.
debata

Čo je to emocionálna nevera

Michael W. Regier je terapeutka, ktorá sa snaží dávať dokopy páry, ktoré nezvládli monogamný vzťah. V poslednej dobe sa jej okrem klasickej formy nevery založenej na sexe kopia aj emocionálni neverníci. Tento typ nevery nie je často vôbec spojený so sexuálnym kontaktom. No partner zrazu prenáša priateľstvo, porozumenie a dôveru kamsi inam. Potom starý vzťah ostáva akoby vykradnutý a vy neviete, kde sa všetko to krásne podelo. Odpoveď je jasné, k inej žene. A to zabolí.

Porušenie milostného jazyka

Kolegyňa, kamarátka, známa, ale čoraz častejšie aj neznáma žena z internetového fóra. To všetko sú ženy, ktoré kandidujú na post emocionálnej sokyne vášho partnera. Váš milovaný s nimi trávi mnoho času a hoci nepríde k sexu, tak ten čas by ste si predsa zaslúžili vy, ako jeho partnerka. No a čas nie je to najcennejšie, čo s ňou trávi. Zdieľa svoje radosti, starosti, emócie a vy zrazu o partnerovi akoby nič neviete. Ostáva emocionálne skrytý. Pritom druhá žena vie o vašom intímnom aj všeobecnom živote aj to, čo sa vešať na nos iným nepatrí.

Sex sa mení na cvičenie

Pri emocionálnej nevere ostáva telo partnera vaše, ale myšlienky a duša sú pri inej. To sa veľmi dotkne aj sexuálneho života, kedy sa láskyplné milovanie premení na fyzické pohyby a uspokojenie. Bez emócií, bez nehy, bez lásky, bez toho, že sa vám rozoznejú srdcia, nielen telá. Práve to je následok toho, ak partner má pocit, že mu iná žena rozumie lepšie, ale stále chce ostať vo svojom svedomí monogamným mužom.

Vlastne nemôžete žiarliť

Je to situácia, keď človek nevie, čo robiť. Nechce partnerovi zahatať kontakty s dobrou kamarátkou, ale vníma, že v tom je aj viac ako len kamarátstvo. Navyše sa prakticky partner nevery nedopúšťa, ale vás bolí, že je k niekomu viac naklonený ako k vám. Nadobúdate pocit, že k sebe prestávate patriť. A to je veľmi bolestivé.

Súťažíte s niekým, kto neexistuje

Partnerstvo prináša klady, zápory, pekné chvíle aj tie, keď to iskrí. Práve emocionálna nevera je v tomto zradná, pretože jej chýbajú negatívne odozvy a prevládajú len tie, na ktoré sa človek „namotá“. Typickým príkladom je zdieľanie emócií a náklonnosti cez internet. Ten druhý môže pôsobiť ako dokonalý. A pritom taký byť v skutočnosti nemusí. No a ten kto dáva skutočnú lásku, ostáva v závese.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nevera #žiarlivosť #porozumenie

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...