Rande naslepo. Ako prekuknúť druhú stranu?

Oproti minulosti máme v zoznamovaní viac možností, ale aj nových nástrah. Zoznamovacie aplikácie nám dali možnosť vyberať z omnoho širšieho okruhu partnerov, ako v bežnom živote.

27.04.2019 16:00
pár, rande, večera, párty, muž a žena Foto:
Ráno ste sa spoznali a večer už môžete piť víno.
debata

No zároveň zvyšujú šance, že narazíte na niekoho, koho by ste v živote stretnúť nechceli. Ako oddeliť zrno od pliev vo svete, kde sú faloš, pretvárka a klamstvo pracovným nástrojom?

Dajte si na čas

Doba je rýchla internet ešte rýchlejší. Mnohé aplikácie sú založené na tom, že sa ráno spoznáte a večer už môžete piť víno. Tak presne toto nahráva na smeč zloduchom, čo si robia zárezy na posteli. Ak takého nechcete, doprajte si čas. Hannah Steininger je dizajnérka, ktorá sa zoznámila cez internet a s náprotivkom bola mesiac vo virtuálnom kontakte. Tvrdí, že to je doba, ktorá odradí chlapa, čo chce rýchly výsledok, dovolí vám spoznať sa a prezradí, či chlap hľadá skutočnú lásku, na ktorú sa oplatí počkať.

Kašlite na fotky, stavte na záujmy

Jasné, že bez fotografií to nepôjde. Pár je fajn, ale pozor na to, aby ste sa nenamotali na peknú tvár a telo. Pretože sama viete, ako vedia filtre a retuš oklamať skutočnosť. Preto sa zamerajte skôr na to, či máte spoločné záujmy, nebojte sa aj konkrétnych otázok a podrobných. To prehĺbi vaše spojenie v niektorej oblasti. Aj na diaľku potom ľahko odhadnete, či je človek v istej téme naozaj doma, alebo pri komunikácii s vami používa wikipédiu. Ak nájdete mnoho spoločného, zvyšujete šancu, že to môže byť fajn aj offline.

Vyhýbajte sa sextingu

Je to síce moderné a je prirodzené, že veľmi skoro po sympatiách prídu aj erotické predstavy, ale nechajte im čas. Sexting je prirodzený po pár týždňoch četovania alebo už v reálnom vzťahu. Ak začnete sextingom už v prvý večer, môžete si byť istá, že muž nehľadá ženu na celý život, aj keby vám to peknými slovami tvrdil. Ak sa vzápätí spýta na farbu vašich nohavičiek, hľadá niečo úplne iné.

Zavolajte si

Nie je to síce kontakt osobný, ale samotný hlas, intonácia aj naladenie vie o človeku veľa prezradiť. Ak si spolu začnete telefonovať, omnoho rýchlejšie rozoznáte pretvárku od reálneho nadšenia. Navyše zistíte, či si s pánom neznámym telefonuje tak ako by ste si raz chceli s frajerom, prípadne radšej hovor nabudúce odmietnete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zoznamka #mobilné aplikácie #spoločné záujmy #sexting #rande naslepo #telefonický rozhovor

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...