Zlepšiť sex s afrodiziakami? Ale fungujú naozaj, či to je len blud?

Roky sa hovorí o tom, ako nášmu sexuálnemu životu dokážu pomôcť určité potraviny. Majú dokonca svoje označenie - afrodiziákalne. Ale naozaj fungujú?

12.02.2018 15:00
rúž, jahoda Foto:
Ako je to s jahodami a ich vplyvom na sexuálnu túžbu.
debata

Podľa správy Dailymail.co.uk, ktorý sa odvoláva na novú štúdiu, je celkom nepravdepodobné, že by napríklad naše libido posilňovala konzumácia ustríc – hoci patria medzi najčastejšie spomínané afrodiziaká.

Dôvodom mala byť vysoká prítomnosť zinku, ktorý sa spája s produkciou testosterónu a spermií. Viacero štúdií však dokázalo, že existuje veľmi malá spojitosť medzi príjmom zinku a zlepšením sexuálnej dráždivosti.

Za afrodiziaká sú často označované aj jahody. Dôvodom má byť vysoký obsah vitamínu C v spojení s ďalšími látkami v tomto drobnom chutnom ovocí – mali posilňovať sexuálnu túžbu tým, že zvyšujú produkciu oxytocínu. Aj v tomto prípade však vedci hovoria triezvejšie.

Jahody sú možno dobré pre zdravie, ale na zlepšení sexuálneho života sa môžu podieľať akurát tak, že rozvášnia atmosféru, ak ich pridáte do šampanského a budete servírovať na romantickom rande.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jahody #afrodiziakum #ustrica

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...