Päť trikov, ako si nepochovať vzťah

Láska nie je všetko. To vám povie každý, kto zakúsil život vo dvojici. Preto zďaleka nestačia vyznania lásky, aby ste spolu vydržali. Pragmatickejšie je poznať, ako si vzťah nepokašľať.

25.01.2018 15:00
láska, vzťah, budúcnosť Foto:
Dotyky a objatia sú v partnerstve veľmi dôležité.
debata

Rozhovory

Musia byť. A čím viac ich bude o ničom, tým to s vaším vzťahom bude lepšie. Ak sa budete rozprávať len o tom, čo je potrebné, je to cesta k nudnej partnerskej rutine. Mladí milenci vedia spolu hovoriť hodiny a možno ani nič dôležité nevyriešia, ale skvele sa bavia. Nezabudnite viesť reči „o ničom“. Iba tak pre zábavu, úsmev, pre dobrý pocit.

Hry

Nepovažuje sa za hru prepínanie televíznych kanálov, ani pretláčanie sa na gauči. Oprášte bežné spoločenské hry. Karty, logické, zábavné hry. Kto sa hrá, nehnevá. To je známa pravda a ak sa s partnerom hrávate, tak ani láska nechradne a vy smerujete skôr k naplneniu vzťahu ako k jeho krachu. Pretože hrať sa s niekým na koho máte ťažké srdce, jednoducho nejde. Hra tak môže byť aj lakmusovým papierikom, ktorý preverí, či je všetko v poriadku.

Nepestujte tajomstvá?

Každý má nejaké temné stránky, alebo veci, ktoré nechce pred partnerom priamo prezentovať. To je v poriadku. Horšie to je, ak máte medzi sebou postavenú hradbu hesiel, tajomstiev, ktorá vedie k podozreniam, sledovaniu, akémusi rodinnému hackerstvu. Naozaj je toho toľko, čo potrebuje skrývať? Verte, že „otvorené“ dvere vo vzťahu kypria lásku, tajomstvá ju skôr podkopávajú.

Príjemné prekvapenia

Ak sa navzájom nemáte čím prekvapiť, tak to znamená, že ste vyhoreli. Potom je to už tak trochu ako chodiť do roboty, ktorá vás nebaví. Dávajte si navzájom pozitívne impulzy. Stimuly, nápady, prekvapká, milé slová, alebo bláznivé skutky, ktoré vás potešia a možno aj pred okolím spravia z vás dvoch malých spojencov pred celým svetom. To je skvelý spôsob, ako vzťahovo nevyhorieť.

Uvedomelý dotyk

Dotýkajte sa navzájom. Ale uvedomelo, čo znamená pohladenie. Objatie, precítenie dotyku s milovanou osobou. Fyzický kontakt v partnerstve je veľmi dôležitý. A je veľmi smutné, ak si pod ním dvojice predstavia len sexuálne zblíženie. Kvalitný vzťah totiž robia nežné dotyky, nie len sexuálne čísla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #dotyky #dialóg #tajomstvá #spoločenské hry #partnerská rutina #prekvapenia

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...