Chcete sa s ním rozísť? V poriadku! Ale nie takto

Vždy si skúste predstaviť, ako sa cíti druhá strana. A potom jednajte fér, aj keď sa vzťah končí.

17.05.2017 13:00
rozchod, kríza Foto:
Keď rozchod, tak rozchod!
debata

Nekonečné naťahovanie

Vo vzťahu sa vám nepáči, ale nič lepšie sa vám nečrtá. Ste si istá, s týmto mužom sa k trvalému šťastiu nedopracujete, ale… Nevyjadríte sa jasne, nevysvetlíte mu, prečo je koniec. Skôr sa odpovediam vyhýbate, chlapa nechávate v neistote a vy ste uviazli vo vzťahu-nevzťahu. Asi vám to nijako zvlášť nevadí, ale dokážete si predstaviť, čo to robí s druhou stranou, najmä v prípade, ak vás naozaj miluje?

On je vinník, môže za všetko

Váš vzťah vidíte ako sled nepríjemných udalostí, o ktoré sa postaral výlučne partner. A tak mu to počas rozchodu všetko pekne "vyklopíte na stôl. Čo všetko robil zle, aký neschopný je, čo všetko mu nevyšlo – samozrejme, jeho vinou. Vy samú seba pasujete do pozície pozorovateľky a hlavnej kritičky, ktorá je bez jedinej chybičky. Tak mu to všetko naložíte na plecia a zmiznete.

Rozchod – nerozchod

Rozídete sa s ním síce rázne, odsTahujete sa, ale po čase sa cítite byť osamelá. Nový muž je v nedohľadne a tak sa začnete zamýšľať nad vaším ex. A zrazu ho chcete späť. Nasťahujete sa k nemu, istý čas to funguje, ale naozaj len krátko. A potom opäť odchádzate. Vlatne sama netušíte, čo chcete, ale jedno je isté – sama byť nedokážete. Neschopnosť fungovať ako single vás neustále núti zaťahovať do vášho života aj expartnera. Ak má dobré srdce a stále k vám prechováva city, je to od vás nefér. Nechajte ho žiť jeho vlastný život, neberte ho ako večného záchrancu z vašej samoty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #partner

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...