Krajší sex na jeseň nie je iba mýtus

Možno nebude tak intenzívny, možno ani nie tak častý, ale niečo sa oproti letu predsa zmení.

14.11.2013 08:30
sex, vzťah, intimity Foto:
Jeseň je obdobím romantického a vysoko uspokojivého milovania.
debata

Leto a jar sú povestné harašením sexuality a jeseň je obdobím, keď už to vášnivé a divoké prechádza do vyzretosti. V dlhé, často romantické a vysoko uspokojivé milovanie. Príroda to zariadila dokonale, na jeseň pridala mužom aj ženám viac testosterónu, ktorý v posteli zabezpečí, že sex bude skutočne tým najlepším v tomto ročnom období.

Testosterón robí chlapa chlapom

Povestné libido, sexuálna túžba a vášeň po žene, toho všetkého je autorom jediný hormón – testosterón. Je spúšťač sexuálnych túžob nielen u mužov. Majú ho aj ženy, samozrejme v podstatne nižšom množstve a aj preto sa často považujú za tie, čo sa so sexom viac zmierujú, ako ho iniciujú. V jeseni vďaka procesom v prírode, voči ktorým nie je imúnny ani človek, testosterón stúpa u oboch pohlaví. Paradox je, že najnižšie hladiny sú na jar a začiatku leta. Vtedy sa na chuti pripisujú aj faktory ako slnko, krátke sukne, plavky a s vysokými hladinami testosterónu v krvi by to bolo na nevydržanie. Preto praje povrchnejšiemu sexu a jeseň, tú si užijete v plnom farebnom spektre nielen v prírode, ale aj v posteli.

Naplánujte si jeseň

Helen Fisher je antropologička, ktorá vzorcom prírody a človeka dokonale rozumie. Tvrdí, že jeseň sa dá ešte vylepšiť a to plánovaním. Nielenže v tomto období máme prirodzene najviac testosterónu, vyskúmala, že jeho tvorba sa dá ešte navýšiť. Plánovaným sexom. Približne 24 hodín pred tým, ako muž predpokladá sexuálny zážitok sa jeho testosterónová továreň ide zadrieť. Tvrdí, že z dávnych systémov správania, keď muži často lovili, stavali, pracovali mimo domova, vedeli presné dni, kedy budú so svojou partnerkou a vtedy bolo potrebné nezlyhať. Tento praveký mechanizmus možno u mužov spustiť jednoduchým prísľubom radovánok. Za 24 hodín sa v ňom vyprodukuje dostatok hormónu lásky, aby sa aj susedia nestačili čudovať, aké u vás nastali zmeny.

Lepšie šance otehotnieť

Príroda je mocná čarodejka a hoci si myslíme, ako sme slobodní, až pod jej mocou zistíme, že si s nami robí čo chce. Nielenže na jeseň je čas na lásku a skvelý sex, ale aj na počatie. Muži k tomu sexuálnemu náboju dostávajú aj viac spermií. Preto je omnoho väčšia šanca na naplnenie lásky. Jarný a letný flirt sa vyfiltrujú na skutočnú lásku. Využite moc prírody a sex bude omnoho krajší. Príroda ženám dáva mnoho možností, ako vyťažiť pre seba viac sexuálnych radostí, akurát netreba tieto tipy prejsť mlčaním, radšej hlasným vzdychaním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #sexualita #intimity #hormóny

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...