Kamarát nemôže byť náhradníkom vášho ex

Váš skvelý kamarát si nezaslúži, aby ste mu sebecky zlomili srdce.

27.09.2013 16:00
muž a žena, láska, rozchod Foto:
Kamarát si nezaslúži, aby bol náplasťou na vaše zlomené srdce.
debata

Ocitli ste sa v živote v situácii, kedy ste sa vážne zamysleli nad svojím skvelým kamarátom? Áno, presne nad tým, s ktorým ste zapíjali šťastné aj tie horšie okamihy vášho života, s ktorým ste si užili množstvo skvelých víkendov a nad tým, ktorý vám vždy ochotne príde naštarovať auto hoci z opačného konca mesta? A zrazu sa naňho dívate inými očami… Stojí pred vami muž, ktorý je taký fajn, že vlastne neviete, prečo ste si s ním už dávno nezačali.

Práve ste sa rozišli s vaším partnerom. Po niekoľkých rokoch sa váš vzťah rozpadol tak bleskovo, že ste sa ani nestačili poriadne nadýchnuť a zistiť, prečo. Ostali ste sama a to sa vám nepáči. Samota vás ubíja, neznášate opustený byt a pocit, že sa vlastne nemáte za kým ponáhľať. A on, váš kamarát, je po ruke. A vy v tejto situácii vážne rozmýšľate o vzťahu. S ním, vaším skvelým kamarátom.

Prečo nie? Práve preto, že ste v emocionálne vypätej situácii. Po rozchode ste ešte v šoku a na svet okolo seba sa nepozeráte celkom reálne. Ak by ste si v tejto chvíli začali budovať vzťah s kamarátom, zrejme by sa skončil fiaskom. Túžite po láske, chcete mať po svojom boku muža stoj čo stoj a tak ste ochotná siahnuť po tom, ktorý je okamžite na porúdzi.

Ale srdcu nerozkážete. I keď sa budete veľmi snažiť, láska sa nedeje na povel. Kamarát sa vášmu záujmu možno poteší, najmä vtedy, ak mal pre vás vždy slabosť. Ale čo vy? Na svoje city k bývalému partnerovi len tak ľahko nezabudnete. Kamarát bude vystavený veľkému tlaku z vašej strany. Chtiac-nechtiac ho budete porovnávať s vaším bývalým partnerom, budete ho „pasovať“ do pozície, ktorá vyhovuje najmä vám, nie jemu. Ste ešte priveľmi pohltená minulosťou, expartnerom a láskou, ktorá dožila. Nech by sa váš kamarát akokoľvek snažil, vášho ex nedokáže nahradiť. Vy budete nespokojná, lebo si časom uvedomíte, že kamaráta nemilujete, len ste si nahovárali, že to dokážete.

Voči vášmu skvelému kamarátovi takýto krok rozhodne nie je fér. Hazardovať s jeho citmi len kvôli vašej osamelosti nie je v poriadku. Z vašej strany možno ide len o nejaký experiment, on sa na to môže pozerať celkom inak. Najmä, ak mu skalopevne tvrdíte, že bývalá láska je pre vás uzavretá kapitola. Nie je to pravda. Z rozchodu sa človek nevylieči ako mávnutím zázračného prútika a každé zlomené srdce potrebuje čas na vyliečenie.

Ak sa aj po období povinného porozchodového zotavovania budete na svojho kamaráta pozerať inými očami, môžete skúsiť budovať vzťah. Poznáte sa, viete, aký je, čo prežil, o čom sníva… Krôčik po krôčiku skúste vykročiť smerom k láske a môžete dať vášmu vzťahu šancu. Férovú. Ale naozaj až v momente, keď budete definitívne vyliečená z rozchodu a keď kamaráta nebudete brať len ako náplasť na vaše opustené srdce.

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #experiment #kamarát

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...