3 užitočné tipy pre posledné týždne pred pôrodom

Zostáva už len pár týždňov, kým sa narodí vaše dieťa? Je najvyšší čas zastaviť sa.

19.03.2020 13:00
materstvo, tehotenstvo, tehotná Foto:
Prísť to môže kedykoľvek a od istého momentu už tu bruško nebude.
debata

Pri spätnom pohľade sa vám môže tehotenstvo javiť ako večnosť, ktorú v niektorých momentoch cítite ako jediný deň. Posledné týždne pred pôrodom môžu byť rozdelené podľa týchto myšlienok.

Rozlúčte sa so svojím bruškom

Začať sa to môže kedykoľvek a od istého momentu už tu bruško nebude. Brucho, samozrejme, ostáva, ale to pohybujúce sa bruško, ktoré vás tak dlho sprevádzalo, v ktorom vás stále „niekto“ kopal, sa náhle vyparí. Niektoré čerstvopečené mamičky uvádzajú, že im bruško v prvých dňoch po pôrode chýbalo. Môže byť pre vás jednoduchšie, keď sa s ním pomaly začnete lúčiť. Je to aj vďaka tomu, že váš každodenný život je posledné týždne pred pôrodom s veľkým bruchom značne sťažený.

Pohybujte sa vedome

Počas celého obdobia tehotenstva je veľmi dôležité, aby ste sa starali o svoje zdravie a vedome vykonávali svoje „pohyby“. V posledných týždňoch tehotenstva by ste tomu mali venovať osobitnú pozornosť. Pokúste sa obmedziť prácu všetkého druhu. Sú ženy, ktoré tento čas využívajú na to, aby si doma konečne upratali, vymaľovali detskú izbu alebo sa stretli s priateľmi. Počúvajte svoje telo, čo dokážete zvládnuť. Vaša intuícia vám napovie, ktoré cvičenie je pre vás dobré a ktoré už nie – pre vás, ani pre vaše dieťa. Doprajte si pravidelné prestávky. Ak máte problémy s dýchaním, pomôže zdvihnúť ruky nad hlavu.

Obklopte sa peknými vecami

Pôrod vášho dieťaťa je stále bližšie, prebieha to veľmi individuálne. Do istej miery môže byť užitočné premýšľať o jeho priebehu. Ak však tieto myšlienky presiahnu prirodzenú prípravu a skončia sa v obavách a strachu, môže to mať negatívny vplyv na celý priebeh pôrodu. Podobné je to s pozitívnymi myšlienkami. Obklopte sa krásnymi vecami a ľuďmi, ktorých máte rada. Snažte sa držať od zlých správ a skúseností, ktoré by mali dosah aj na vaše dieťa. A predovšetkým nedovoľte, aby vám niekto rozprával o svojom pôrode. Teraz sa potrebujete nájsť v sebe. Buďte si istá, že vaše telo bolo stvorené na to, aby ste priviedli na svet dieťa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #tehotenstvo #strach #negatívne myšlienky #prestávka #intuícia

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....