Dieťa v znamení škorpióna má veľa zvedavých otázok

Aj vy máte dieťa, ktoré sa narodilo medzi 24. októbrom a 22. novembrom? Čiže máte doma malého škorpióna.

24.10.2013 07:00
škorpión, dieťa v znamení škorpióna Foto:
Túži váš malý škorpión po vzdelaní? Nič výnimočné!
debata

Ako pri každom dieťati, aj ono bude v mnohých smeroch orieškom a bude si vyžadovať vaše úsilie. Ak nič nezanedbáte a budete veľmi, veľmi trpezliví rodičia, snaha sa vám vráti. Opak by ste si dlho vyčítali.

Takže akí sú malí škorpióni? Už od detstva sa javia ako veľmi silné osobnosti. Poukazuje to na ich pevnú vôľu, ktorá bude ich silnou zbraňou najmä v dospelosti. Máločo, do čoho sa pustia, ich prestane baviť a nedotiahnu to do konca. A čo je ešte zaujímavejšie, vždy dosiahnu, čo si zaumienia. Súvisí to s ich bojovou povahou – za každú cenu chcú vyhrať. Čo im však robí problém, resp. nebaví ich, to im bude robiť problém, lebo to, čo naozaj nevedia, je robiť kompromisy. Aj do role podriadeného sa len nútia, takúto rolu skutočne vedia len zahrať. Potichu však budú trpieť.

Myslite hlavne na to, že toto dieťa bude potrebovať prísnu ruku. Žiadnych mäkkých rodičov. Vo všeobecnosti majú škorpióni (aj v dospelosti) problém s autoritami. Prijímajú iba tie silné. Budete musieť tomuto dieťaťu vysvetliť pár zásadných vecí, v ktorých nemá jasno a dokola robí tie isté chyby. Po prvé: Ľudia sú aj slabí, nielen silní. Ak by boli všetci silní, nemal by nad kým vyhrávať. Po druhé: Musí sa naučiť prehrávať. Nie vždy sa dá vyhrať. Ani ten najväčší bojovník na svete nevyhral zakaždým.

Chcete sa s ním skamarátiť? Teda byť rodičom aj kamarátom v jednom? Potom mu doprajte mať svoje tajomstvá. Najlepšie zo všetkého bude, ak mu to sama navrhnete. Príďte s niečím takýmto: Nechcel by si mať svoju zásuvku, kľúč od ktorej budeš mať len ty? Nikto ti tam nikdy nevlezie a ty si tam môžeš schovávať svoje tajomstvá… V takomto prípade budete k nemu o krok bližšie. A o to vám predsa ide! Pripravte sa však na paradox, že dieťa túži mať tajomstvá. Rovnako intenzívne však túži prísť na kĺb tajomstvám, ktoré máte vy, jeho súrodenci, alebo kamaráti zo škôlky. Evidentne to teda znamená, že váš malý škorpión je jediný tvor na zemi, ktorý chce tajiť a očakáva, že to všetci pochopia.

Pripravte sa tiež na to, že budete musieť preštudovať opäť veľa encyklopédií a veľa surfovať po internete, aby ste mu zodpovedne odpovedali na všetky jeho zvedavé otázky. A nebude ich málo! V učení ho však rozhodne podporujte, to pre nich bude mať veľký význam. Škorpióni veľa dosiahnú a vy budete tými rodičmi, ktorí sa nimi jedného dňa budú pýšiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #znamenie škorpión #dieťa v znamení škorpióna

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....