Naučte deti recyklovať, najlepšie hravou formou

Z PET fliaš môžu deti vyrábať zaujímavé výtvory, nechajte pracovať ich fantáziu.

04.11.2011 18:00
Naučte deti recyklovať, najlepšie hravou formou Foto:
Naučte deti recyklovať, najlepšie hravou formou
debata

Ochrana životného prostredia je horúcou témou, s ktorou sa musia popasovať už aj deti. Keďže rúk, ktoré by mohli k ochrane prírody prispieť, nie je nikdy dosť, do recyklácie odpadu sa školáci môžu zapojiť okamžite a najmä hravou formou. Nie je na tom nič ťažké, stačí niekoľko použitých PET fliaš, istá dávka kreativity, trocha pomoci od dospelých a je to! Naučiť deti recyklovať pomáha aj nový projekt s názvom Urob si svojho Recyklátora.

O čo ide? Tínedžeri majú s pomocou fantázie a starých PET fliaš vyrobiť „Recyklátora“, čiže zviera, predmet aleko čokoľvek iné a fotografiu svojho výtvoru zaslať do súťaže. 

Zaujímavý projekt podporili aj známe tváre, Evita Urbaníková a Martin Nikodým. Keďže už nejaký čas sú rodičmi, vedia, že deti sa najlepšie učia hravou formou. Obaja si zasadnú aj do poroty, ktorá bude výtvory detí z použitých PET fliaš hodnotiť. "Okrem fotografií Recyklátorov budeme hodnotiť aj príbehy o ich vzniku, na ktoré sa ja, ako spisovateľka, veľmi teším,“ hovorí Evita Urbaníková.

Súťaž má upozorniť na význam recyklácie obalov, a to predovšetkým na ďalšie použitie recyklovaného PET materiálu, z ktorého sa okrem nových fliaš vyrábajú aj tričká, čiapky alebo cestovné tašky.

Viac potrebných informácií o súťaži nájdete na stránke www.urobsirecyklatora.sk.

Text: -bn- pre Žena.Pravda.sk
Foto: neopublic

debata chyba

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....