Mám sa presťahovať na druhý koniec republiky?

Psychoporadňa Maxima E. Matkina: Ak jeden z vás odíde k tomu druhému, nerobí definitívne rozhodnutie na celý život.

21.09.2013 14:00
láska, vzťah, romantika, prechádzka Foto:
Vo vznikajúcom vzťahu si dopredu nedávajte striktné vymedzenia.
debata

Dobrý deň, asi pred pol rokom som sa na jednej spoločenskej akcii zoznámila s jedným chalanom. Bola som už sklamaná vzťahmi, tak som to zoznámenie brala len ako príjemné stretnutie. Ale presne ako sa vraví, keď to človek najmenej čaká, vtedy to príde. Obaja sme sa do seba zaľúbili. Je strašne super, veľmi si rozumieme, obaja máme pocit, že sme pre seba ako stvorení. Občas sa mi zdá, že sa mi to len sníva. Akoby som musela preskákať všetky tie nevydarené vzťahy a trápenia, aby som sa konečne dočkala toho pravého. Jediný, ale nie zanedbateľný problém je, že žijeme každý na opačnom konci republiky, čiže cca 500 km od seba. Obaja sa snažíme byť spolu čo najviac, každý deň si voláme, píšeme… koľko sa len dá. Dokonca sa snaží za mnou chodiť každý mesiac aspoň dvakrát na víkend, keby sa dalo, tak by chodil aj každý víkend. Doteraz sme sa obaja akoby zo strachu vyhýbali téme spoločnej budúcnosti, ale keďže to je už pol roka, tak som túto tému začala. Odvtedy sa nad tým trápim. Povedal mi, že on chce ostať tam, kde doteraz žije (východ Slovenska), že neuvažuje, že by odtiaľ odišiel, pretože ho tam drží lukratívna práca, v ktorej je navyše viazaný zmluvou na ďalšie 2 roky. Vraj si budúcnosť predstavuje so mnou, že si nevie predstaviť život bezo mňa, ale že mám prísť ja tam. S čím teda ja vôbec nesúhlasím, pretože tu (západ Slovenska) mám vlastné bývanie, svoje zázemie, rodinu a tiež lukratívnu prácu. Neviem, čo robiť ďalej. Veľmi ho ľúbim, nechcem byť bez neho a ozaj sa mi zdá, že je to poklad, na ktorý som roky čakala, ale ani náhodou nechcem opustiť všetko to, čo som si doteraz budovala, aby som išla úplne na druhý koniec republiky. Som v zúfalej situácii a neviem, čo ďalej. Navyše by som už chcela rodinu a dieťa, pretože už mám na to najvyšší čas, čo u neho podľa mňa až tak nehorí, keďže je o 2,5 roka odo mňa mladší. Mám v tomto vzťahu pokračovať? A dokedy takto? Mám šancu ho časom presvedčiť? A keby sme mali dieťa, je tam šanca, že by kvôli mne a dieťaťu odišiel z jeho mesta alebo by som tým skôr bola prinútená ja odísť za ním? Bolo by to správne riešenie?
Lina (32)

Takže ste našli toho pravého a on vo vás našiel tú pravú? Máte sa radi a chcete byť spolu? Tak tento fakt je najpodstatnejší a teraz je načase sa trochu upokojiť a uvedomiť si dve veci. Prvou je, že sa nemusíte rozhodnúť hneď zajtra popoludní. Napriek všetkým tikajúcim biologickým hodinám je prezieravé poznať muža aspoň rok, kým sa rozhodnete plodiť s ním potomstvo. Aspoň rok hovorím preto, že toľko trvá, kým prejde prvý milostný ošiaľ, navzájom sa trochu spoznáte, zoznámite sa aj s rodinami a kamarátmi a začnete si trošku liezť na nervy. No a zistíte, či si leziete na nervy len občas a znesiteľne alebo je problémov a rozporov viac a narastajú. Sľúbme si tu na týchto riadkoch, že do budúceho leta sa otázkou „východ versus západ“ nebudete zaoberať ani sama v duchu, ani vo forme ľahkého spracovávania vášho vyvoleného. Viete, prečo vám to navrhujem? Aby ste nezasahovali do prirodzeného vývoja vášho vzťahu a predčasne si ho nepokazili. Až do leta môžete zažívať pekné chvíle, môžete navštíviť aj vy jeho na východe, môžete si dať rande aj na polceste, stredné Slovensko ponúka nádherné miesta na víkend pre zamilovanú dvojicu. A za tých niekoľko mesiacov možno dostanete signál, ktorým smerom ísť. Možno to bude pracovná príležitosť pre jedného z vás alebo okruh rodiny a známych, ktorý na jednej strane republiky zafunguje lepšie než ten druhý. No a druhá záležitosť, ktorú treba mať na pamäti je to, že tým, že jeden z vás odíde k tomu druhému nerobí definitívne rozhodnutie na celý život. Ak to nepôjde tam, tak to pôjde inde. Poznám mnoho rodín, ktoré sa za prácou, bývaním, či šťastím presťahovali, niektoré aj viackrát. Rozhodne si dopredu nedávajte striktné vymedzenia, čo všetko nie ste ochotní robiť a odkiaľ v žiadnom prípade neodídete, lebo dobrá práca aj vlastný byt je super vec, ale môcť každý deň objať človeka, ktorého máte zo všetkých najradšej je vec úplne najlepšia.

Toto je poradňa s ručením obmedzeným. Ak máte problémy a pocit, že by sa vám zišiel môj nezaujatý pohľad, napíšte mi mail s označením PORADŇA na maxim@matkin.sk. Uveďte, prosím, aj svoj vek a meno, pod ktorým chcete, aby bol váš príbeh zverejnený. Odpovedám len prostredníctvom tejto poradne!

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #poradňa #sťahovanie #Matkin

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...