Ako často a pri akej teplote prať uteráky a utierky?

Nečakajte, kým operiete vaše uteráky, ktoré používate po sprchovaní, až potom, keď začnú zapáchať.

13.08.2018 17:00
pranie, práčka Foto:
Kedy treba vyprať uterák, ktorý používate po sprcovaní?
debata

Váš uterák, ktorý používate po sprche na osušenie tela, by ste mali maximálne použiť tri razy. Okrem toho myslite na to, že uterák musí po použití naozaj dobre preschnúť, inak je ideálnym miestom pre množenie baktérií a plesní, ktoré si následne prenesiete na pokožku. Mikroorganizmy z vášho uteráka nie sú pre vašu pokožku zvlášť nebezpečné, pretože pochádzajú z vášho tela. Ak by sa však ich počet enormne zvýšil, alebo by uterák použil niekto iný, riziko prípadnej infekcie sa zvyšuje.

Čo sa týka uterákov používaných na ruky, či kuchynských utierok, tie by sa mali meniť častejšie – každé dva dni. Prečo? Používajú sa častejšie, ako vaše uteráky po sprchovaní a navyše, zväčša ich používa viac ľudí v domácnosti. Najmä v domácnosti s malými deťmi by mali byť tieto uteráky menené naozaj pravidelne.

Uterák je potrebné vyprať minimálne pri teplote 60 stupňov Celzia, aby z nich zmizli všetky mikroorganizmy. Príležitostne sa odporúča používať pri praní aj bielidlo. Týmto spôsobom sa eliminujú baktérie, ktoré sa silou-mocou v uteráku držia a zapríčiňujú nepríjemný zápach, ktorého sa nedá zbaviť ani praním. Ak pridáte do práčky, v ktorej periete uteráky trocha obyčajného octu, zbavíte ich zápachu a navyše budú po praní jemnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplota #zápach #pranie #uteráky

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...