Čo platí na otravné osy? Vyrobte im falošné hniezdo

Ranné popíjanie kávy či čaju na terase, poobedný oddych s melónom v ruke či večerná grilovačka - to všetko patrí k letnej pohode.

03.08.2018 07:00
osa Foto:
Osy vedia znepríjemniť posedenie vonku.
debata (1)

Ak je spojená s jedlom, tak sa určite pridajú aj ďalší hostia – osy. Skôr, než na ne použijete nejakú chemikáliu, zadržte. Osy sú pre ekosystém dôležité. Skôr, ako na ich zabíjanie sa preto zamerajte na prírodné prostriedky, ktoré vás pred nimi ochránia.

Ak chcete mať pri stole pokoj, vyrobte im falošné hviezdo obďaleč. Jednoducho použite hnedú papierovú tašku a pokrčte ju do tvare gule. Zaveste ju na špagáte napríklad na konár. Falošné hniezdo by mohlo osy odlákať. Má to však jeden háčik – ak niektorá osa váš plán odhalí, bude ho ignorovať celý roj.

Hoci vy intenzívnu vôňu kávy milujete, osy nie. Ak ich chcete z vašej blízkosto odplašiť, nasypte mletú kávu do nehorľavej nádoby a podpáľte ju zápalkou. Dym, ktorý vznikne, nezvaných návštevníkov vášho stolovania odplaší.

Vonné oleje – levanduľový, citrusový či mätový dokáže osy takisto odpudiť. Ak ním pokvapkáte napríklad obrúsok uprostred stola, otravní návštevníci budú vašu hostinu ignorovať. Ak nemáte vonný olej, stačí, ak na polovicu rozkrojíte citrón či limetku a necháte ich položené v strede stola.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #osa #hniezdo #citrón #mäta

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...