Jemnejší variant
V nátierkach je cesnak jemnejší, keď ho urestujeme. Stačí neolúpané strúčiky cesnaku dať na suchú panvicu na platničku, trochu premiešavať a o pár minút, keď šupky zhnednú, odstaviť, nechať vychladnúť a potom už len strúčik stlačiť, vyjde voňavá cesnaková pasta.
Pôvodca zápachu
Zápach je nepríjemný sprievodný efekt pri konzumácii cesnaku. Jeho pôvodcom je alicín, proti ktorému však existuje zbraň. Keď do pokrmov pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, nielen že sa zvýši obsah vitamínu C, ale sa zmierni cesnakový zápach.
Pomocník sóda
Ak sa nám stala nehoda a mäso sme pripálili, potom z neho odkrojíme tmavé časti, preložíme ho do inej nádoby a pridáme štipku jedlej sódy. Potom môžeme mäso dopiecť, nemalo by už byť cítiť pripálením.
Soľou proti škvrnám
Nepríjemné býva, keď rozlejeme pohár červeného vína na šaty či na koberec. Dôležité pritom je, aby sme nenechali škvrnu zaschnúť, čo najrýchlejšie na ňu nasypali soľ, aby víno nasala, a na miesto zľahka prikladali suchú utierku.
Čokoláda na oblečení
Čokoláda, najmä u detí, skončí neraz na oblečení. Znečistené miesto najprv necháme dobre stuhnúť v chladničke, mrazničke alebo naň prikladáme vrecko s ľadom. Potom čokoládu zoškrabeme, očistíme vlažnou vodou so soľou a operieme v kvalitnom pracom prášku.
Likvidácia škvŕn
Škvrny od čokolády umyjeme studenou vodou bez pracieho prášku, ale len ak sú čerstvé. Staršie škvrny od čokolády potrieme teplým glycerínom, necháme niekoľko minút pôsobiť, škvrny zmäknú a budú sa dať vyprať bežným pracím prostriedkom.
Každá pečie inak
V teplovzdušnej rúre je ohrievaný vzduch poháňaný ventilátorom. Tento systém umožňuje rovnomerné pečenie vo všetkých častiach rúry. Z tohto dôvodu sa pre rovnakú dĺžku pečenia nastavuje pri teplovzdušných rúrach teplota asi o 20 °C nižšia ako pri obyčajných elektrických rúrach.
Dobré drobné úspory
Vodu uvaríte najrýchlejšie a najúspornejšie v rýchlovarnej kanvici, usadený vodný kameň však zvyšuje jej spotrebu. Mikrovlnná rúra pri ohreve ušetrí až polovicu energie oproti varnej doske alebo rúre, ale rozmrazovať v nej je drahé a nemožno odporučiť ani rozmrazovanie pod tečúcou teplou vodou.
Úsporné chladenie
Chladnička aj mraznička by mali byť plné, pri väčšom množstve chladných potravín si lepšie udržia svoju teplotu, pretože pri otvorení dverí dôjde k menšej výmene vzduchu. Pultové mrazničky spotrebujú vďaka svojmu tvaru asi o 15 percent menej elektriny ako skriňové.