Za menej ako 10-tisíc nevstať z postele? Aj dnes sú také modelky, vraví slovenská kráska. Súťaž nevyhrala, svet módy ju miluje už 14 rokov

Pracuje v modelingovej brandži už 14 rokov a patrí medzi najúspešnejšie slovenské modelky. Erika Palkovičová nedávno navštívila redakciu Pravdy a pozhovárala sa s nami v relácii Ide o nás.

26.08.2023 00:00
debata (10)
Krásnu Slovenku Palkovičovú si zamiloval New York aj Tokio: O kariére topmodelky najprv ani nesnívala
Video

Keď sa ocitla na kastingu Elite Model Look, úplnou náhodou, ani nemala ambíciu prihlásiť sa. Myslela si, že kvôli výške to možné nebude. Dnes je však Erika Palkovičová stále žiadanou tvárou pre magazíny, módne editoriály, fotí komerčné kampane či online katalógy.

zväčšiť Slovenská topmodelka Erika Palkovičová na... Foto: archív Elite Model Management
Erika Palkovičová Slovenská topmodelka Erika Palkovičová na zábere z magazínu TOP Fashion.

V zozname má mená klientov ako Chanel, Cartier alebo Sephora. Objavila sa na obálkach všemožných magazínov od Vogue cez ELLE a Harper's Bazaar. Pre posledný z nich, konkrétne jeho českú verziu, nedávno začala aj písať.

Slovenská topmodelka Erika Palkovičová na...
Slovenská topmodelka Erika Palkovičová.
+6Slovenská topmodelka Erika Palkovičová na...

Erika žije prevažne v USA, kde ju najnovšie čaká sťahovanie sa z New Yorku do Los Angeles. Do relácie Ide o nás zavítala len pár dní pred odletom za veľkú mláku. V rozhovore sme sa so slovenskou kráskou z Trnavy zhovárali o práci modelky. Erika Palkovičová si zaspomínala na svoje začiatky, ale prešli sme aj zmeny, ktoré v tejto brandži sama zažila.

Sergi Shan zo Španielska a Majda John Peter z Južného Sudánu Čítajte viac Svetové finále Elite Model Look má víťazov! Študentka zo Sudánu a mladý herec zo Španielska porotu úplne nadchli

Palkovičová prezradila, ako modeling poznamenal covid, či niekedy zažila sexuálne obťažovanie a aké bolo obdobie jej vyhorenia, ktorému musela čeliť ako veľmi mladá modelka. S Palkovičovou sme načrtli aj tému, aké sú honoráre krások z modelingu či čo môže priniesť do tohto sveta umelá inteligencia. Všetko nájdete v našom videorozhovore pre reláciu Ide o nás, ktorý si môžete vypočuť tiež ako podcast nižšie.

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #kariéra #modeling #Elite Model Look #umelá inteligencia #vyhorenie #výška #Erika Palkovičová

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...