Vášnivé bozky ako obrovské trápenie? V ktorých filmoch bozkávanie pred kamerami nešlo Robertsovej, Jolieovej či Cruiseovi?

Vášnivé bozky dvoch hviezd vyzerajú na filmovom plátne vždy tak, že sa divákom v hľadisku prinajmenšom tají dych.

19.07.2023 06:00
Tom Cruise a  Thandie Newton Foto:
Tom Cruise a Thandie Newton vo filme "Mission: Impossible II" .
debata

Romantika, ktorá preskakuje z plátna do hľadiska, však niekedy vznikala naozaj dlho a úmorne. A hoci v konečnom dôsledku vyzerá stopercentne, počas nakrúcania si bozkávacie scény ich hlavní aktéri vôbec neužili, ba čo viac, boli pre nich doslova utrpením. O ktorých slávnych filmoch a hercoch je reč? Bozkávanie pred kamerami poriadne potrápilo napríklad oscarovú Juliu Roberts.

Julia Roberts a George Clooney sú hereckými kolegami dlhé desaťročia a to z nich spravilo aj dobrých priateľov. V roku 2022 ich zviedla dohromady komédia Vstupenka do raja (Ticket to Paradise). Pred kamerami komédie museli predviesť spoločný bozk a ako obe hviezdy svorne tvrdia – nebolo to bez problémov. Bozkávaciu scénu točili na neuveriteľných 80 pokusov. „Áno. Povedal som svojej žene: ‚Trvalo to 80 záberov‘,“ opísal Clooney pre The New York Times. A jej reakcia: „To čo na tom bolo, do pekla?“. Čo na to Roberts? „Stačilo 79 záberov, lebo sme sa vždy rozosmiali a ten 80-ty sme sa bozkávali.“

Julia Roberts a Nick Nolte

Medzi Juliou Robertsovou a Nickom Noltem vládla v roku 1993 počas nakrúcania komédie I Love Trouble vzájomná nechuť, ktorá žašla priam do extrémov. V rozhovore pre The New York Times, ktorý herečka v tom čase poskytla, povedala: „Od chvíle, keď som ho stretla, sme si navzájom dali poriadne zabrať a prirodzene sme lezieme na nervy.“ Všetky scény, v ktorých mali predviesť romantiku či vzájomnú náklonnosť boli obom nepríjemné. A to veľmi. Robertsovej vadil údajne nechutný humor jej kolegu. Počas nakrúcania sa nekompromisne vyjadrila pred režisérom filmu Charlesom Shyearom, že bozkávaciu scénu natočí len raz. Roberts sa musela opiť vínom, aby bozkácaciu sekvenciu s Noltem vôbec natočila.

Alyson Hannigan a Jason Segel

Pár snov zo seriálu „Ako som spoznal vašu matku“ – Alyson Hannigan a Jason Segel, mali počas spoločných rokov v populárnej sérii množstvo bozkávacích scén. Herečke spočiatku robili problémy, pretože nedokázala ignorovať pachuť cigariet v ústach Segela. Herec však počas nakrúcania seriálu prestal fajčiť a následne už všetko išlo „ako po masle“.

Thandie Newton a Tom Cruise

Thandie Newton sa posťažovala na bozkávacie scény vo filmovom hite s Tomom Cruiseom Mission Impossible II. Krásna tmavovláska opísala, že bozkávacie scény so slávnym hercom boli príliš „mokré“ a museli sa preto často opakovať.

James McAvoy a Angelina Jolie

James McAvoy sa k bozkávacej scéne s Angelinou Jolie vo trileri „Wanted“ vyjadril slovami, že ich nakrúcanie bolo nepríjemné a upachtené. Pre herca teda nedostali bozky s jednou z najkrajších žien sveta rozhodne prívlastok úžasné.

Dane Cook a Kate Hudson

Počas natáčania filmu „My Best Friend's Girl“ režiséra Howarda Deutcha herec Dane Cook „natrel“ krásnu blondínku Kate Hudson, s ktorou nakrúcal bozkávanie scény. O čo išlo? Herečka sa však pred ich nakrúcaním „napchala“ jedlom, v ktorom bola cibuľa. Jej dych počas vášnivých scén mu tak, ako opísal, „mierne prekážal“.

Robert Pattinson a Reese Witherspoon

Robert Pattinson pri nakrúcaní filmu Water for Elephants v roku 2011 poriadne prechladol. Pre jeho bozkávaciu partnerku, oscarovú Reese Witherspoon to, následne, nebolo nič príjemné, keď sa bozkávala s niekým, koho trápi silná nádcha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bozk #Tom Cruise #Julia Roberts #nakrúcanie filmu

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...