Strach o život, ale aj odporný body shaming online: Holandská princezná zvládla oboje, pomohli jej najmä sestry

Počas víkendového fotenia sa prezentovali ako idylická rodina. Výraz na tvári holandskej princeznej Amalie bol však predsa len vážnejší ako v prípade jej sestier aj rodičov.

04.07.2023 14:00
Netherlands Royals Foto: ,
Korunná princezná Amalia na pláži v holandskom Hague.
debata (2)

Korunná princezná, na ktorej pleciach leží ťarcha kráľovského následníctva, si však podľa viacerých zdrojov prešla neľahkým obdobím. A to v súkromí, ale vlastne aj vo verejnom živote. Devätnásťročná blondínka musela najprv zrušiť presťahovanie sa Amsterdamu, kde mala začať študovať. Ako píše portál Gala.de, dôvodom boli bezpečnostné hrozby a vyhrážky o tom, že najstaršiu z troch dcér kráľa Willema-Alexandra a kráľovnej Maximy vraj plánovali uniesť a použiť ako rukojemníčku.

Netherlands Royals Čítajte viac Holandský kráľ s dcérami, pes a kopa smiechu, to je idylka... Ale najveselšou princeznou nebude Amalia

Už poznanie takého faktu nemôže byť pre žiadnu mladú ženu (ale ani muža) na prahu dospelosti jednoduchým zistením. Amalia okrem pomoci ochranky podľa viacerých zdrojov musela stresovú situáciu riešiť aj s odborníkom a pochopila, aká dôležitá je v tomto prípade psychologická po­moc.

Holandská princezná Ariane pózuje fotografom...
Holandská princezná Alexia pózuje fotografom...
+6Holandský kráľ Willem-Alexander s manželkou -...

Holandská princezná však roky čelí aj čomusi, čo dobre poznajú mnohé tínedžerky či mladé dievčatá v jej veku. Reč je, samozrejme, o body shamingu, ktorý sa viaže na jej vzhľad a postavu. Princezná sa s nimi musela vyrovnávať na sociálnych sieťach, kameňom úrazu bol najmä Instagram či Facebook, ktoré ako bežná tínedžerka tiež chcela používať.

zväčšiť Holandská korunná princezná Amalia (v strede) a... Foto: SITA/AP, Phil Nijhuis
Netherlands Holandská korunná princezná Amalia Holandská korunná princezná Amalia (v strede) a jej sestry - princezné Ariane (vľavo) a Alexia.

Komentáre na vzhľad princeznej sa však neobjavovali len na neoficiálnych zdrojoch, často ju v tomto kontexte rozoberali aj médiá. A to je predsa len o kúsok väčšia váha na dušu dospievajúceho človeka. „Je veľmi dôležité nebrať to osobne,“ snažila sa ju vraj viesť mladšia sestra Alexia. Podľa Gala je jej veľkou oporou a spoločne s ďalšou sestrou sa naučili kontrolovane sledovať obsah na sociálnych médiách.

Katarína Orlovská Čítajte viac Ovocie a zelenina sú zdravé, ale ak dieťa nechce jesť nič iné, máme problém, hovorí nutričná terapeutka

Jedno je isté, princezná Amalia je určite o kúsok „dospelejšia“ ako jej súrodenci – sestry Alexia a Ariane. A možno aj to je dôvod, prečo už nemá na tvári ten spontánny mladistvý úsmev tínedžerky. Zdroje z kráľovského paláca však hovoria aj o tom, že v jej rukách bude budúcnosť holandskej monarchie dobre uchopená a že sa zaslúži o ďalšie zmeny, ktoré ju priblížia k bežným obyvateľom.

Ak sa doma stále diétuje a rodičia komentujú iné postavy, deti to zasiahne veľmi negatívne
Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sestra #fotenie #podpora #princezná Amalia #body shaming

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...