Švédsky princ Daniel o výchove: Deti sa musia naučiť robiť aj chyby

Švédska korunná princezná Viktória vychováva spolu s manželom, princom Danielom, dve malé ratolesti - Estelle (6) a Oscara (2).

29.11.2018 13:00
Pricezná Viktória Foto:
Pricezná Viktória spolu s manželom Danielom a ich dvoma ratolesťami, princom Oscarom (19 mesiacov) a dcérou Estelle (5).
debata

Práve ich otec porozprával pre švédsky ženský magazín „Svensk Damtidning“ o tom, ako svoje deti vychovávajú.

Podľa jeho slov ich vychovávajpú v duchu, aby sa nebáli čokoľvek vyskúšať bez ohľadu na výsledok. Ide o to, aby si vyskúšali aj to, ako sa budú cítiť, keď im niečo nevyjde. Deti sa majú možnosť naučiť robiť aj chyby. A následne ich zvládnuť spracovať. „Je dôležité, aby sa cítili slobodne a milovane.“ Zároveň deťom ukazuje aj to, že na svojich chybách sa občas môžu aj zasmiať.

Život Daniela a Viktórie sa točí nielen okolo ich detí, ale je aj plný oficiálnych stretnutí a vystúpení. Keď sú obaja rodičia zaneprázdnení plnením si povinností. „Estelle a Oscar navštevujú školu a škôlku tak ako ostatné deti v ich veku, ale majú aj opatrovateľku,“ povedala pre spomínaný magazín hovorkyňa švédskeho kráľovského paláca.

Svojim ratolestiam sa snažia zabezpečiť čo možno najnormálnejší život, aj preto s nimi princ Daniel napríklad jazdí metrom, občas si zájdu do obľúbenej pizzerie alebo na hokej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #výchova #škôlka #princ Daniel #princezná Viktória

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....