Šik a pohodlné – pozrite si najnovšie trendy dámskej obuvi. Čižmy, ktoré musíte mať

Kvalitné a štýlové čižmy sú neodmysliteľnou súčasťou zimného šatníka. Nepodceňujte teda ich výber. Ak nie ste žiadna nákupná maniačka a v módnych trendoch tápete, nepanikárte, poradíme vám, ako byť trendy.

20.12.2023 00:00
cizmy, pr Foto:

Starostlivosti pri výbere topánok nikdy nie je dosť. Príliš veľa žien si myslí, že topánky nie sú dôležité, ale skutočný dôkaz o elegancii ženy je to, čo má na nohách. Viete, kto to povedal? Módny návrhár Christian Dior a isto sa zhodneme, že ten o ženskej kráse a štýle niečo vie.

Poďme teda vyskočiť na módnu vlnu a s trendovými dámskymi čižmami, napríklad z https://eobuv.sk/…/cizmy-a-ine, preplávate túto sezónu ako skutočná hviezda.

1. Čižmy nad kolená

Nie náhodou začíname s týmto štýlom čižiem. Kožené, lesklé, jednofarebné či hýriace farbami, priliehavé alebo so širším zvrškom. Ich výber môže byť trošku náročnejší, ale keď si už vyberiete, nebudete ich chcieť zložiť z nôh. Môžete ich nosiť na 100 spôsobov a nikdy vás neomrzia. S úzkymi džínsami, krátkymi šatočkami, tunikou, či s dlhou mikinou.

Ak máte radi jednoduchosť, držte sa čiernej a hnedej a nebudete mať problém skĺbiť ich s akýmkoľvek oblečením, ktoré sa k nim hodí.

2. Kovbojské čižmy

Odviažte sa a doprajte si kovbojské čižmy s typickým opätkom a špicatou špičkou. Chce to možno kus odvahy, ale ukážete svetu, že cit pre módu vám nie je cudzí. Vyberať môžete z rôznych farieb, tvarov a materiálov. Vysoké, členkové, jednoduché či vybíjané ligotavými kamienkami.

Najklasickejšie sú čierne kožené čižmy, ktoré v kombinácii s oversize bundou či svetrom budú neprehliadnuteľné. Ich bonusom je, že ich vynosíte nie len v zime. Semišové napríklad vyzerajú super s boho šatami alebo riflovými šortkami.

3. Čižmy na platforme

Ďalší model, ktorý stojí za našu pozornosť sú čižmy na platforme. Svetoví návrhári milujú platformy pre ich pohodlnosť, stabilitu a mimoriadne štýlový vzhľad. A presne pre to ich milujeme aj my. A navyše nám aj nenápadne predlžujú nohy a pridávajú na výške.

Nie sú žiadnym módnym výstrelkom, nosia sa už pár sezón a ešte pár sa pravdepodobne aj nosiť budú, preto sa oplatí investovať do kvalitného kúsku.

4. Snehule

Dnes môžete byť šik nie len do práce či na párty, ale aj na hory. Na výber máte množstvo trendových čižiem do zasneženej krajiny. Známe sú UGG a EMU s teplou ovčou kožušinkou vnútri, ale nájdete si aj lacnejšie a rovnako kvalitné, teplé a vodeodolné kúsky.

Premyslite si kam ich budete najčastejšie nosiť a podľa toho vyberajte výšku snehúl. Stačia vám po členky alebo sa chcete chrániť pred množstvom snehu? Takisto je dôležitá podrážka a či šnurovacie, alebo našuchovačky. Naozaj sa nemusíte báť a tento typ obuvi môže povýšiť váš zimný outfit do úplne inej dimenzie a vy sa budete už pondelok ráno tešiť na víkend, kedy si ich znova dáte na nohy a vybehnete na zasnežený kopec.

5. Biele čižmy

Na prvý pohľad môžete mať pocit, že tento typ je pre vás veľká výzva s ktorou by ste sa nevedeli popasovať. Uznávame, nie sú pre každého, treba vedieť, ako ich nie len nosiť, ale aj udržiavať stále čisté.

Biele čižmy však fungujú rovnako ako čierne – môžete ich kombinovať s väčšinou farieb. Ak sa rozhodnete pre model tesne nad členky a s traktorovou podrážkou, nebudete mať problém ho zladiť s nohavicami alebo maxi šatami. Navyše tento model milujú aj influencerky. Asi vedia prečo.

6. Zvieracie vzory

Leopardie, hadie a iné zvieracie vzory sú takisto trendy a zimným čižmám vždy dodajú odvážny a výrazný prvok. Tu je niekoľko tipov, ako kombinovať svoje oblečenie s čižmami so zvieracími vzormi:

  • Neutrálny základ:

Skombinujte ich s neutrálnymi farbami a nechajte topánky stredobodom pozornosti. Vyberte si klasické kúsky ako biela košeľa na gombíky, čierny sveter, džínsy alebo čierne nohavice.

  • Monochromatický vzhľad:

Vytvorte elegantný vzhľad tým, že si oblečiete jednofarebné oblečenie a necháte čižmy s výrazným zvieracím vzorom, aby vám dodali šmrnc. Toto funguje obzvlášť dobre pri čiernobielych vzoroch na čižmách.

  • Tón v tóne:

Čižmy so zvieracou potlačou noste k jednofarebným kúskom, ktoré sa dopĺňajú s farbami na potlači. Čižmy s leopardím vzorom spárujte napríklad so zemitými tónmi ako ťavia alebo čokoládová hnedá.

  • Párovanie džínsoviny:

Zvieracie potlače sa často dobre spájajú s džínsovinou. Zvážte nosenie čižiem s úzkymi džínsami, džínsovou sukňou alebo džínsovou bundou pre štýlový, no ležérny vzhľad.

Ak máte rady extravaganciu a ani zvieracie motívy nie sú pre vás dosť odvážne, tak potom využite sortiment produktov Desigual. Je to značka tisícov farieb a odvážneho dizajnu. Ich kabelky, tenisky, ruksaky sú nezameniteľné a garantujeme vám, že s kúskami tejto španielskej značky budete v dave ľudí neprehliadnuteľné.

Pamätajte, že osobný štýl je o vyjadrení seba samého, takže neváhajte experimentovať a nájdite kombinácie, ktoré rezonujú s vaším vkusom. S kvalitnými čižmami nebudete nikdy vyzerať zle.

chyba

+ Vyvážená diéta a vďačnosť za jedlo zvyšujú pocit šťastia v živote.
Nenechávajte za seba rozhodovať iných ľudí,...

+ Ak potrebujete byť momentálne sami, tak si to doprajte, ale bez výčitiek.
Nové pracovné výzvy prinesú nečakané...