7 typov kabátov a búnd, s ktorými zvládnete aj chladné jarné rána: Inšpiruje vás francúzska Miss aj šéfka módnej biblie

Mnoho z nás by si asi želalo, aby už teploty vystúpili na hodnoty, s ktorými môžeme vytiahnuť zo skrine krátke rukávy a odľahčené materiály. Nebojte sa, ten čas sa blíži, a vlastne podobné odevy môžete nosiť už teraz. Akurát potrebujete pomocníka.

30.03.2023 09:00
Rachel Legrain-Trapani Foto: ,
Bývalá Miss Francúzsko Rachel Legrain-Trapani v koženom kabáte na brehu Seiny.
debata

Reč je o vhodnom kabáte či bunde alebo saku, ktoré doplní váš „odľahčený“ styling, no zároveň vás ochráni v chladnejšom počasí, ktorému budeme ešte pár týždňov čeliť najmä v skorých ránach a po večeroch.

Princezná Caroline z Monaka Čítajte viac Odhaliť šediny či si farbiť vlasy do konca života? Táto slávna dáma už dilemu vyriešila a výsledok... očarí aj vás

Aj známe dámy dobre vedia, že hoci pred objektívmi budú pózovať v ľahučkých šatách alebo perforovanej sukni s topom, je dôležité, aby mali k dispozícii aj odev, ktorý nesie v sebe aj funkčné prvky. Teda, preložené do zrozumiteľného jazyka – predovšetkým zahreje.

Herečka Katie Holmes na divadelnej premiére na...
Herečka Rachel Zegler vo vlnenom kabáte, ktorý...
+4Bývalá Miss Francúzsko Rachel Legrain-Trapani v...

Neprekvapí azda, že v hre sú aj počas jarných mesiacov vlnené materiály – kabáty vyrobené z vlny či zmesi hrejivých materiálov môžete nosiť pokojne aj do mája. Záleží iba na tom, čo si na nás pani príroda pripraví. Skvelou alternatívou jarnej zvrchnej garderóby sú aj kožené kúsky – či už ide o oversized sako, aké nosí šéfredaktorka módnej biblie Vogue Anna Wintour, alebo dlhý kožený kabát v prípade bývalej francúzskej Miss. Nosiť sa dá naozaj všeličo.

zväčšiť Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour v... Foto: SITA/AP, CJ Rivera
Anna Wintour Šéfredaktorka magazínu Vogue Anna Wintour v koženom oversized saku na premiére muzikálu Parade.

Opomenúť v zozname nemožno ani trenčkot, ktorý je považovaný za skutočne univerzálny typ kabáta. Klasika (napríklad aj v podaní českej topmodelky Evy Herzigovej) sa ľahko kombinuje na mnoho spôsobov a s rozličnými odevmi. Výraznejšie dezény a potlače potom môžete nosiť pokojne aj ako „šatokabát“ – teda odev samotný (Helen Mirren).

Britain Royals Čítajte viac Nosí ich aj princezná Kate a je nám jasné, prečo. Toto sú tenisky, ktoré sa hodia ku všetkému - máme 10 tipov

A zabudnúť nemožno ani na dámske sako – alebo pokojne pánske, to už je len na vás. Nosí sa retro strih vo voľnejšom rovnom strihu, pričom pánska nálada tohto odevu sa ideálne s odevmi ako je sukňa, kašmírový top či širšie splývavé nohavice. Katie Holmes vám ukáže, ako. Pozrite si ju, aj všetky ďalšie dámy v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Helen Mirren #Katie Holmes #bunda #kabát #Anna Wintour #sako

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...