Vegánska kozmetika boduje stále viac: Viete, čo nesmie obsahovať a čím vás očarí?

Čoraz viac nám záleží na tom, akú kozmetiku na našu pleť použijeme. Hoci najčastejšie sa ozývajú hlasy proti parabénom či konzervatom alebo chemickým prísadám (niektoré z nich sú v kozmetike nutné!), najnovšie už zaujíma spotrebiteľov aj to, či ide o vegánske zloženie.

04.11.2021 07:00
shutterstock 1814862308 Foto:
Vegánska kozmetika je čoraz populárnejšia.
debata

Je celkom logické, že vegánska kozmetika nesmie obsahovať žiadne živočíšne prísady – o nejakom jej testovaní na zvieratách ani nehovoriac. Zdá sa vám to na prvý pohľad bizarné – kto by v kozmetických produktoch čakal živočíšne ingrediencie? Faktom však je, že aj do veľmi bežnej spotrebnej kozmetiky sa často dostávajú aj prísady živočíšneho pôvodu.

Medzi takéto ingrediencie patrí napríklad lanolín, včelí vosk, želatína, alantoín, med či ambra. Vo vegánskej kozmetike nenájdete nič z uvedeného. Najčastejšími prísadami sú prírodné výťažky, esenciálne oleje, extrakty a tinktúry rastlinného pôvodu.

Šampón s čisto vegánskym zložením Marlies Vegan...
Očný krém Recovery Eye Cream of Pacifica má...
+7Detoxikačná pleťová maska Detox Face Mask od...

Popularita vegánskej kozmetiky s azvyšuje s rastúcou popularitou vegánstva a vegetariánstva v posledných rokoch. Ale tiež preto, lebo sa zvýraznila jej dostupnosť a rozšírila ponuka. Kým kedysi výrobcovia ani nepomysleli na to, aby vytvorili a deklarovali vegánsky kozmetický produkt – posledné roky sa z tohto segmentu na trhu stáva čoraz väčšia časť spotrebiteľského koláča.

Motiváciou zákazníčok a zákazníkov pritom nie je len láska ku zvieratám, alebo životná filozofia – mnoho z nich sa tiež snaží o podporu udržateľnosti a využívanie prírodnej lekárne. A, samozrejme, netreba robiť žiadne kompromisy – aj vegánska kozmetika potvrdzuje svoju účinnosť a ponúka spotrebiteľovi sľubované benefity, ktoré si tak môže užívať s dobrým pocitom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #výber #kozmetika #produkt #vegánstvo #prírodné liečivá #živočíšne produkty

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...