Prada vytvorila kostýmy pre film o slávnej speváčke Holidayovej: Tu je FOTO!

Speváčka Billie Holiday patrí medzi tie najvýraznejšie talenty uplynulého storočia a dnes je už legendou. Ako to už pri legendách býva, vznikol o nej film.

23.01.2021 07:00
debata
Speváčka a herečka Andra Day vo filme The... Foto: Takashi Seida/Paramount Pictures via PRADA
Speváčka a herečka Andra Day vo filme The United Stated vs. Billie Holiday. Kostýmy pre film vytvorila talianska značka Prada. Speváčka a herečka Andra Day vo filme The United Stated vs. Billie Holiday. Kostýmy pre film vytvorila talianska značka Prada.

O príbeh pod názvom The United States vs. Billie Holiday sa postaral známy režisér Lee Daniels, ktorý zveril hlavnú rolu prekvapivo do rúk speváčky Andry Dayovej. Toto rozhodnutie však nepochybne malo svoje opodstatnenie. Day všetky party vo filme odspievala sama a podľa prvých reakcií ide o fenomenálny vý­kon.

Okrem príbehu a speváckych čísel však nepochybne zaujme aj vizuálna stránka filmu z produkcie stanice Hulu a tá má tentoraz svetoznámy nádych. O kostýmy hlavnej hrdinky sa totiť postarala talianska značka Prada, v ktorej ateliéroch vzniklo dovedna deväť kostýmov inšpirovaných garderóbou slávnej hudobnej legendy.

Speváčka a herečka Andra Day vo filme The...
Speváčka a herečka Andra Day vo filme The...
+3Herecká dvojica Trevante Rhodes a Andra Day vo...

Značka Prada obrátila zrak do svojich archívov, aby aj s ich pomocou interpretovala najikonickejšie oblečenie Billie Holidayovej a zároveň si uctila obdobie 40-tych a 50-tych rokov. Na televíznej obrazovke diváci budú môcť vidieť od hodvábnych saténových večerných šiat so siluetou z roku 1950, šiat zdobených perím či s dekoratívnymi lemami až po puzdrové šaty z dvojitého slonovinového hodvábneho saténu so srdiečkovým výstrihom a výšivkou zo vzácnych kryštálov.

Štýl slávnej speváčky, ktorej hlas znie dodnes v mnohých filmoch, objavuje sa v rádiách a je neoddeliteľnou súčasťou hudobného dedičstva, z nej robí aj ikonu v histórii módy. O tom, ako sa s týmto zadaním vyrovnali v ateliéroch talianskej Prady, sa už koncom februára budú môcť presvedčiť diváci po celom svete.

Okrem Andry Dayovej v titulnej úlohe režisér Lee Daniels obsadil do príbehu aj ďalšie známe mená. Vo filme sa objaví napríklad Trevante Rhodes, Natasha Lyonne, Garrett Hedlund či Evan Ross.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #životopis #film #móda #kostýmy #Prada #Andra Day

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...