Štýlová ako Irina Shayk v daždivom New Yorku? Máme 11 trenčkotov, dámy!

Jeden z najpopulárnejších kabátov jesennej sezóny si popularitu udržiava nielen vďaka funkčnosti, ale aj štýlovom nositeľkám.

02.11.2020 15:00
debata
Topmodelka Irina Shayk v štýlovom trenčkote... Foto: Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Topmodelka Irina Shayk v štýlovom trenčkote Burberry v uliciach New Yorku. Topmodelka Irina Shayk v štýlovom trenčkote Burberry v uliciach New Yorku.

Jednou z nich je nepochybne aj ruská rodáčka, topmodelka Irina Shayk, ktorá je zároveň aj tvárou britskej módnej značky Burberry. Asi preto nikoho neprekvapí, že práve v trenčkote tejto britskej firmy ju len pred pár dňami pristihli v uliciach New Yorku paparazzovia.

Faktom však je, že taký trenčkotový kabát (pravý a kvalitný trenčkot) dokáže zabiť niekoľko múch jednou ranou. Okrem štýlu totiž skvelo chráni proti dažďu (nepremokavé alebo pogumované materiály), vetru (strih s vysokým golierom) a tiež dokáže zahriať (pokiaľ je vybavený hrejivou podšívkou).

Za desaťročia od vzniku tohto odevného kusu, samozrejme, prešla trenčkotová móda výrazným vývojom. Niekedy ustúpi funkčnosť do úzadia a dopredu sa derie najmä štýlová variabilita, ktorú by ste možno tomuto kúsku šatníka ani nepripisovali.

Ale nedajte sa oklamať – z pravej či umelej kože, ako pršiplášť, v oversized strihu či elegantne priliehavý na postavu, v rozmanitých vzoroch aj farbách. Trenčkot má mnoho podôb. A my máme pre vás 11 tipov!

Dámsky trenčkot H&M, predáva sa za 69,99 eur.
Dámsky trenčkot Hugo Boss, predáva sa za 449 eur.
+9Dámsky trenčkot Label Mix by Next, predáva sa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #irina Shayk #jeseň #trend #trenčkot

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...