Suché končeky, mastné korienky? Odvyknite si od šampónovania!

Suché končeky, mastné korienky. Pozrite sa s nami na tip, vďaka ktorému si nebudete musieť umývať vlasy tak často.

07.04.2020 09:00
Starostlivosť o vlasy v zime by sa mala zamerať... Foto:
Permanentné šampónovanie nie je pre vaše poškodené vlasy riešením.
debata

Poznáte tú pekelnú kombináciu? Končeky sú extrémne vysušené, spľasnuté a rozdvojené, ale korienky si pýtajú na druhý deň znova umyť. Avšak permanentné šampónovanie nie je pre vaše poškodené vlasy riešením. Existuje však možnosť umývať si vlasy zriedkavejšie. Dá sa to natrénovať. Všetko, čo k tomu potrebujete, je šampón, suchý šampón, jablčný ocot a trochu trpezlivosti.

Takto si to natrénujete:

Deň prvý
Začnite s tým, že si umyjete vlasy… Nepoužite však bežný šampón, ale hĺbkový čistiaci. Ten odstráni nečistoty, mastnotu a aj zvyšky stylingových výrobkov ako je sprej či vosk. Týmto sa vaše vlasy pripravia na odbúravanie tukov. Nastriekajte si hneď po umytí do vlasových korienkov trochu suchého šampónu. Čerstvo vytvorený tuk sa okamžite vstrebe, vlasy ostatnú dlhšie svieže.

Deň druhý
Dnes si vlasy neumývajte, musia sa trochu zotaviť. Takže žiadne žehlenie, žiadne fénovanie, žiadna náročná úprava. Trochu ich len prečešte, nič viac. Ak sú príliš mastné, pridajte do končekov trochu suchého šampónu. Lepšie však bude, ak tento krok vynecháte.

Deň tretí
Teraz bude testovaná vaša výdrž, pretože aj dnes sa musíte zaobísť bez šampónu. Áno, tušíte dobre, aj bez suchého. To nie je jednoduché. Cieľom sú zdravé, nemastné vlasy. Takže vydržte. Vlasy si uviažte do drdola alebo začešte do prísneho copu. Pri oboch účesoch sú trochu mastné vlasy výhodou, dodajú im pevnosť a lesk.

Deň štvrtý
Toto je predposledný deň vášho tréningu, dovoľte vašej frizúre trochu vody. Ale pozor, žiaden šampón! Vlasy trochu navlhčite a opláchnite jablčným octom. Jemne ich premasírujte, no za žiadnych okolností si ich neumývajte. Octový zápach sa vyparí hneď, ako vlasy vyschnú.

Deň piaty
Dokázali ste to. Posledný deň si môžete vlasy umyť jemným šampónom bez obsahu silikónu. Tento tréningový program musíte absolvovať niekoľko týždňov. Tak dlho to trvá, kým si vaše vlasy odvyknú od nepretržitého umývania. Áno, je to ťažké a vôbec nie krásne. Ale vaše vlasy vám za to poďakujú, budú zdravšie a menej mastné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #silikón #mastné vlasy #jablčný ocot #fén #suchý šampón

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...