Slávny návrhár, boháč aj ochranca planéty! Ralph Lauren oslávil 80-ku

Preslávený americký návrhár Ralph Lauren, ktorý v pondelok 14. októbra oslávil osemdesiatku, dobyl svet módy najmä vďaka svojim kreatívnym myšlienkam a šiestemu zmyslu, ktorému vždy načúval.

19.10.2019 12:30
debata
zväčšiť Dizajnér Ralph Lauren v závere prehliadky k 50.... Foto: SITA/AP, Diane Bondareff
Dizajnér Ralph Lauren v závere prehliadky k 50. výročiu jeho značky. Dizajnér Ralph Lauren v závere prehliadky k 50. výročiu jeho značky.

Preslávil sa aj svojou zbierkou historických automobilov a záujmom o ochranu životného prostredia. Podľa magazínu Forbes, ktorý odhaduje jeho majetok na 6,1 miliardy dolárov, je stým najbohatším človekom v USA.

Narodil sa ako Ralf Lifschitz v newyorskom Bronxe v rodine ruských židovských prisťahovalcov. Priezvisko Lauren vymyslel v mladosti jeho starší brat Jerry. Po skončení strednej školy začal Ralph pracovať ako predavač kravát v obchodnom dome Madison a zaujímať sa o pánsku módu. Vyznal sa, mal vkus aj prehľad.

Topmodelka Gigi Hadid predvádza model z...
Speváčka Janelle Monae prichádza na šou Ralph...
+25Zoey Deutch prišla na galavečer ELLE Women in...

Neskôr absolvoval obchodnú školu. Koncom 60. rokov založil značku Polo a butik v New Yorku so športovým oblečením. Začínal s pánskym oblečením, po viazankách prišli košele, polokošele a obleky, nasledovali kolekcie pre ženy, kolekcia štýlového posteľnej bielizne, vankúšov a iných bytových doplnkov. V 70. rokoch sa podieľal na kostýmoch k legendárnemu filmu Veľký Gatsby, v tom istom období sa začal venovať parfumom.

Jeho firma, z ktorej vedenia odišiel v roku 2015, ale zostal výkonným riaditeľom, chce od roku 2025 používať iba udržateľné zdroje bavlny a recyklované alebo udržateľné obalové materiály. Nové tričká značky Polo Ralph Lauren sa od tohto roka vyrábajú len z recyklovaných plastových fliaš a farbia sa bez použitia vody.

Ralph Lauren je od roku 1964 ženatý s americkou fotografkou a psychoterapeutkou Ricky, rodenou Low-Beerovou, a majú tri deti. V galérii si môžete pozrieť najzaujímavejšie kreácie dizajnéra Ralpha Laurena aj celebrity v jeho kreáciách.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #dizajn #ekológia #Ralph Lauren #celebrity #jubileá hviezd #móde

+ Nebojte sa budúcnosti, budujete si ju predsa sami.
Nerobte všetko len pre peniaze, robte to preto, lebo chcete....

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...