Vytlačí očný olej očný krém? V čom je lepší?

Špeciálny olej pre oblasť očí je stále populárnejší. Otázka však znie: Je to naozaj lepšia starostlivosť o oči ako krém?

21.08.2019 07:00
Ako správne aplikovať očný krém? Foto:
Keďže obsah živín a konzistencia oleja sú obzvlášť výdatné, netreba viac ako jednu až dve kvapky na jedno oko.
debata

Výživnými vlasovými olejmi sa staráme o namáhanú hrivu, pleťové oleje bohaté na vitamíny zas rozmaznávajú našu pokožku. Oleje sú aktuálne obľúbenou alternatívou krémov…

Čo je vlastne očný olej?

Očný olej je kozmetický olej, ktorý sa nanáša na oblasť očí. Na rozdiel od krému je jeho konzistencia olejová, čiže mastná a o niečo jemnejšia. Aplikuje sa obzvlášť jemne, ľahko preniká do pokožky a vyživuje ju zvnútra. Zatiaľ čo krémy sa zvyčajne zakladajú na vodovej báze, oleje sú čisté lipidy, čiže vyživujúce tuky. Ďalším rozdielom je, že oleje sa skladajú z menšieho množstva prísad ako krémy.

Čo prináša?

Očný olej sa na pleti ukladá ako ľahký, ale absolútne bohatý, ošetrujúci film a zanecháva nielen príjemný pocit starostlivosti, ale aj jemný, zdravo vyzerajúci lesk. Hoci má vysoký obsah tuku, stále má zvlhčujúci a vyživujúci účinok. Hydratačný efekt je založený na prírodnej kyseline olejovej a vitamíne E.

Ako sa používa?

Na pleť sa nanáša v malých dávkach, ráno a večer. Keďže obsah živín a konzistencia sú obzvlášť výdatné, netreba viac ako jednu až dve kvapky na jedno oko. Dôležité pri používaní tohto oleja je, že ho treba naniesť až v poslednom kroku.

Alternatíva krému?

Veľa odborníkov a blogerov na to, že sa na trhu objavil očný olej, reagovalo nadšene. Nečudo, koniec koncov, manipulácia s očným olejom je jednoduchá a skutočne účinná. Túto konzistenciu si nevedia vynachváliť najmä ľudia s citlivou pokožkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vitamín E #hydratácia #lipidy #očný olej #kyselina olejová

+ Nezabúdajte cvičiť aj v pohodlí domova, budete sa tak cítiť lepšie.
Čím skôr si dokončíte svoju prácu, tým skôr...

+ Nebuďte celý deň pri počítači, škodíte tým hlavne sami sebe.
V ničom ste nezlyhali, prestaňte sa neustále...