Leto dáva vlasom zabrať! Vďaka týmto tipom prežijú

Dovolenka je pre vlasy skutočnou výzvou. Na slnku a pri mori sa vysušujú, strácajú lesk a ľahko sa polámu. Vďaka dobrým tipom môžete pre vystresované vlasy urobiť niečo prospešné.

17.07.2019 12:00
vlasy, pláž, leto. kozmetika Foto:
Kučeravé vlasy možno v dobrej forme udržiavať vďaka špeciálnym sprejom, napríklad s jojobovým olejom.
debata

Na pláž s kondicionérom

Masky na vlasy, ktoré musia určitý čas pôsobiť, sú nevyhnutné, ak chceme chrániť vlasy pred vysušením. Tieto produkty možno efektívne využiť aj na pláži. Napríklad, môžete ich vmasírovať do vlasov a zaviazať do drdola. Docielite nielen úžasný účes vhodný na pláž, ale sa aj postaráte o suché vlasy.

Dôkladne vymyte chlórovú vodu

Účinok chlórovej vody nepodceňujte. Chlór totiž čiastočne napáda prirodzený ochranný film vlasov. Pomôžu čistiace šampóny – vyplachujú zvyšky chlóru a opaľovacích krémov. Po umytí vlasov sa odporúča použiť vlasový olej.

Aspirín proti zelenkavému odtieňu

Práve blondíny majú často problém, že ich vlasy chytajú po kúpaní v chlórovej vode zelenkavý odtieň. Pomôže, ak vo vode, v ktorej si plánujete umyť vlasy, predtým rozpustíte aspirínové tablety.

Mimoriadna starostlivosť je povinná

Blond vlasy sú citlivejšie a vyžadujú si zvýšenú pozornosť. Používajte kondicionér, ktorý vlasom vráti živiny. Dôležité pritom je, aby bol šampón s kondicionérom vždy dobre skombinovaný.

Žiadne gumičky s kovovými spinkami

Ideálny účes na pláž je vrkoč alebo drdol. Je však dôležité, aby ste venovali pozornosť pomôckam, s ktorými si účes vytvárate. Vlasovým gumičkám s kovovými spinkami sa radšej vyhnite. Ideálne nie sú ani kovové pracky. Na slnku sa totiž zahrievajú a poškodzujú vlasy.

Lesklé vlasy s otcom

Sušič vlasov, kulmu a žehličku môžete pokojne na nasledujúce týždne zavrieť v skrini. Radšej namiesto toho použite raz týždenne masku na vlasy, ktorá poškodenú štruktúru znova opraví. Zvlášť účinné sú zložky ako bambucký olej a aminokyseliny. Existuje aj cenovo výhodná alternatíva. Tri polievkové lyžice octu zmiešajte s pol litrom vlažnej vody – získate kondicionér, ktorý navráti vlasom lesk.

Striedavá sprcha

Striedanie vlažnej a studenej vody zabráni tomu, aby boli vlasy podobné slame. Kučeravé vlasy možno v dobrej forme udržiavať vďaka špeciálnym sprejom, napríklad s jojobovým olejom.

Ostrihať – pred alebo po dovolenke?

Správna odpoveď znie: Pred dovolenkou. Ak máte dlhé vlasy, používajte sérum na končeky, aby sa nerozdvojovali. Nezabúdajte na to, že ich treba z času na čas vždy podstrihnúť.

Nepreháňajte to

Ani so starostlivosťou o vlasy to netreba preháňať. Dve kúry týždenne úplne stačia, inak môžu vlasy stratiť svoju pružnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #vlasy #kondicionér #pláž #chlór #lesk #aspirín

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...