Ako vaječný žĺtok skrášľuje pokožku?

Zvýšili sa vám pri príprave koláčov vaječné žĺtka a neviete čo s nimi? Okrem využitia v kuchyni sa skvele hodia aj na skrášľovanie pokožky. Toto sú jednoduché triky, ako na to.

13.07.2019 16:00
vajíčko - vajce Foto:
S vaječným žĺtkom môžete experimentovať aj v kúpeľni nielen v kuchyni.
debata

Preč s čiernymi bodkami

Pokiaľ sa často pasujete s čiernymi bodkami na tvári a nepomáhajú ani zaručené pleťové masky, vaječné žĺtka prichádzajú ako na zavolanie. Vymiešajte ich spolu s olivovým olejom a potom v tenkej vrstve aplikujte na čiernymi bodkami posiatu časť tváre.

Krémovú zmes nechajte pôsobiť na pokožke približne štvrť hodinu a následne opláchnite studenou vodou. Vďaka tejto kombinácii žĺtka a oleja zmiznú nielen čierne nedokonalosti pleti, ale aj nepríjemné póry.

Zapálená pokožka nemá šancu

Vaječný žĺtok sa pýši vysokým obsahom kvalitných tukov, cholesterolu a lecitínu. Zdravé tuky spolu s lecitínom ovplyvňujú nielen kvalitu vlasov, ale dodávajú pokožke zamatovo jemný vzhľad. Tuky obsiahnuté v žĺtku sa zároveň pýšia protizápalovými účinkami, čo je dôvod, prečo sa táto časť vajíčka používa aj v boji proti akné. V tomto prípade ho stačí skombinovať s trochou medu a rozotrieť na pokožku postihnutú akné. Medovo-žĺtková zmes sa má na tvári nechať pôsobiť po dobu šesťdesiatich minút a jemne opláchnuť vlažnou vodou.

Vrásky potlačia zdravé tuky

Proti začínajúcim jemným vráskam na tvári sa osvedčuje kombinácia vaječných žĺtkov vymiešaných s prezretým banánom, čím sa dosiahne zmes zdravých tukov a vitamínov skupiny B. O pokožku sa z tohto radu vitamínov postará najmä riboflavín (vitamín B2), zjemní ju a tuky jej na druhej strane dodajú dostatočné množstvo vlhkosti. Netreba zabúdať, že žĺtka dokážu potešiť nielen pleť, ale aj ostatné zanedbané časti kože. Hrubá koža na lakťoch, chodidlách či rukách môže byť razom minulosťou. Aj v tomto prípade použite olivový olej a vaječné žĺtka. Zmes sa aplikuje na problematické miesta približne po dobu tridsiatich minút.

Odložte nožnice, vajíčko zocelí aj vlasy

Na svoje si okrem pokožky prídu aj vlasy. Pokiaľ vás trápia poškodené končeky vlasov, zaceliť ich môže kombinácia vaječného žĺtka a bielka. Zatiaľ čo prvá spomínaná časť vajíčka poskytne zničeným vlasov dostatok kvalitných tukov vrátane lecitínu, vaječné bielko dodá korune krásy potrebné množstvo jednoduchých proteínov. Na poškodené vlasy môžete zmiešať vajíčko s kokosovým olejom a na pol hodinu aplikovať na rozstrapkané končeky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #triky #kozmetika #pleť #vajíčko #využitie

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....