Upchaté póry či čierne bodky? K čistej pleti pomôžu masky, máme 8 tipov

Niekedy by si asi každý z nás želal, aby sa kondícia pleti dala zlepšiť šmahom čarovného prútika. Ten síce zatiaľ nevymysleli, ale pri znečistenej koži sa často ako hotový zázrak javia čistiace a zlupovacie masky.

01.03.2019 07:00
Krásna, žiarivá a čistá pleť? Čo tak všetky... Foto:
Krásna, žiarivá a čistá pleť? Čo tak všetky nečistoty zlúpnuť jedným ťahom?
debata

Áno, práve upchaté póry a čierne bodky na pokožke sú častým problémom u žien aj mužov. A to dokonca aj vtedy, ak pravidelne navštevujú kozmetické salóny. Dôvodom je zvyčajne genetická danosť pokožky – koža sa mastí a okolité vplyvy prostredia prispievajú k tomu, že nečistoty sa usádzajú v póroch, kde sa následne uzatvárajú.

Najčastejším problémom je tzv. T-zóna, to je oblasť brady, nosa a čela. A niekedy nepomáha ani pravidelné večerné čistenie pomocou čistiacich emulzií či napríklad pleťových a micerálnych vôd. Aj preto sa už roky skloňuje účinnosť rozličných čistiacich masiek, ktoré na seba viažu nečistoty a pokožku dokážu prečistiť lepšie a hĺbkovejšie.

Samozrejme, ani toto nie sú zázraky na počkanie. V prípade kombinovania dobre zvolenej masky na znečistenú kožu s pravidelnou starostlivosťou pod rukami odborníka ste však na tej správnej ceste k žiarivej, sviežej a bezchybnej pleti.

Zlupovacia maska Waso od Shiseido odstráni...
Čistiaca maska Balancing and Pore Refining Mask...
+6Zlupovacia maska Pure Active od Garnier...

Univerzálny spôsob nanesenia zlupovacích masiek:

  1. Dôkladne si umyte a osušte pleť. Dobré je pokožku aj predbežne vyčistiť, skúste napríklad váš štandardný umývací gél na tvár. Celkom ideálne je, ak to urobíte po sprche či kúpeli s horúcou vodou. Tá póry otvorí pred nanesením masky.
  2. Masku naneste rovnomerne v dostatočnom množstve na suchú pokožku tváre. Niektoré masky sa nanášajú len na oblasť T-zóny (nos, čelo a brada).
  3. Počkajte, pokiaľ maska úplne nezaschne (približne 20 – 30 minút). Akonáhle je maska suchá na dotyk, jemne ju odspodu zlúpnite. Pri prípravkoch, ktoré nie sú zlupovacie, ale majú čistiacu funkciu zameranú na upchaté póry, masku opláchnite vlažnou vodou a následne pokožku ešte dočistite micerálnou vodou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #pleť #maska #uhlie #pór #upchaté póry #íl

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...