Vysoké nohavičky, hlboké výstrihy, plavky hlásia príchod odvážnych detailov

Leto sa blíži ku koncu, ale módni odborníci už plánujú kolekcie na ďalší rok. Aj pri takej súčasti šatníka, ako sú plavky.

24.08.2018 13:00
debata (2)
Modelka počas prehliadky plaviek pod záštitou... Foto: SITA/AP, Lynne Sladky
Modelka počas prehliadky plaviek pod záštitou magazínu Sports Illustrated na Miami Swim Week. Modelka počas prehliadky plaviek pod záštitou magazínu Sports Illustrated na Miami Swim Week. Medzi plavkami na budúci rok sa objavuje stále viac nohavičiek s vysokým pásom.

Plavkové kolekcie pre najbližšie sezóny sú rafinovanejšie a odvážnejšie, končí sa niekoľkoročná tendencia k väčšiemu zahaľovanie tela. Návrhári ale zároveň vytvárajú strihy, v ktorých sa môžu cítiť dobre aj ženy s menej dokonalou postavou. Nejaké kilo navyše pomáhajú zakryť napríklad plavky s vyšším pásom.

Výrobcovia sa vrátili sa k odvážnejšej a kreatívnejšej tvorbe už počas uplynulej sezóny – jedným z jej horúcich trendov boli odvážne nohavičky – často odhaľujúce celé pozadie s výrazne vykrojeným lemom látky či trojuholníkom zarezaným medzi polovičky. V tom sa bude pokračovať. Plavky však budú aj strihovo rafinovanejšie, pritom funkčné a elegantné, do hry sa vracajú plavkové doplnky a ozdoby.

Pokračuje tiež trend zvyšovania pásu nohavičiek, často až k pupku – ide o dôsledok reakcie na nie práve dokonalé postavy európskej populácie. Zároveň sa však pri tom objavujú aj modely, ktoré sú odhaľujúce a svedčia najmä ženám s príťažlivými krivkami. Objavujú sa nohavičky s výkrojom na bokoch, často až na úroveň bedier, čo opticky predlžuje nohy. U horného dielu plaviek sa zase môže objaviť širší lem pod prsiami, podobne ako u športových podprseniek.

Najpredávanejším druhom plaviek zrejme aj naďalej zostanú klasické bikiny. Časť svojho predajného potenciálu ale uvoľnili novým typom zložitejšie a odvážnejšie riešeným horným dielom plaviek. Horný diel môže niekedy zakryť aj časť ramien či paží, volány zase zdôrazní poprsie.

U jednodielnych plaviek sa bude objavovať napríklad hlboký výstrih v tvare v. Klasické zapínanie na chrbte môže nahradiť úväz alebo ramienko za krk, chrbát tak zostane úplne odhalený.

Pánskym plavkám naďalej dominujú stredne dlhé, väčšinou potlačené šortky z neelastických tkanín so šnúrkou v páse. Častejšie sa ale začínajú objavovať slipové strihy a šortky v elastickom prevedení.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #plavky #plán #trendy #novinky #predpoveď

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Nebuďte lenivý a cvičte aj doma, prospeje to vášmu telu i mysli.
Dnes vás čaká veľa práce, preto nebuďte lenivý...