Melón skrášľuje vlasy. Viete ako?

Vodný melón. Úžasná zelenina, ktorá osvieži, hydratuje organizmus a zlepšuje náladu. Odborníci ho odporúčajú aj na podporu rastu vlasov. Vďaka tejto pochúťke je koruna krásy o čosi krajšia.

21.08.2018 14:30
melón, leto. výživa Foto:
Vodný melón pôsobí proti zápalom v celom tele.
debata

Bohatá a krásna hriva

Vysoký obsah vody robí z melónu dokonalý prostriedok na doplnenie chýbajúcich tekutín v ľudskom organizme. Pýši sa tiež vysokým obsahom minerálnych látok, ako sú draslík a vápnik a vitamínmi B a C. Posledný menovaný vitamín zlepšuje prekrvenie pokožky hlavy a tým aj rýchlejšie zásobenie korienkov vlasov potrebnými živinami. Okrem spomínaných mikroživín má táto zelenina, z ktorej najpopulárnejší je červený melón, vysoké hodnoty aminokyseliny zvanej citrulín. Táto aminokyselina sa v našom organizme mení na starý známy arginín, teda látku, ktorá podporuje tvorbu oxidu dusnatého v krvných cievach. Tým, že sa v našich cievach produkuje oxid dusnatý, dochádza k ich postupnému rozširovaniu a logicky rýchlejšiemu zásobovaniu ľudských tkanív živinami.

Kalahari, zázračný olej z melóna

Skvelým pomocníkom na boj proti vypadávaniu vlasov je aj olej zo semienok melóna zvaný Kalahari. Vysoký obsah omega mastných kyselín pomáha jemne odmasťovať pleť, ale i pokožku hlavy od telesného potu a tuku. Vyrába sa ručným roztĺkaním semienok melóna v drevených nádobách. Melónový olej má jemné zloženie a podmanivú vôňu. Skvele hydratuje a vďaka vitamínom A, B a C zlepšuje pružnosť pokožky hlavy, odstraňuje zápaly a drobné poranenia. Pokiaľ používame často fén, tento kozmetický prípravok je skvelou voľbou na zachovanie vláčnych a prirodzene vyzerajúcich vlasov. Melónový olej sa tiež s veľkou obľubou kombinuje so šampónmi. Stačí pridať niekoľko kvapiek voňavého oleja do šampónu a po niekoľkých týždňoch môžeme pozorovať rast pevnejších a hustejších vlasov. Stopový prvok selén, ktorý je v melónovom oleji bohato zastúpený, si hravo poradí s lupinami.

Nielen vlasy, ale aj libido

Melón a olej Kalahari má okrem priaznivých účinkov na vlasy aj množstvo iných zdravotných benefitov. Pôsobí proti zápalom v celom tele, najviac však v močových cestách. Skvalitňuje spánok, zmierňuje stres a potláča depresiu a úzkosť. Napomáha tiež pri ochoreniach tráviaceho traktu, detoxikuje telo a čistí pečeň. K jeho blahodarným účinkom patrí aj zvyšovanie sexuálneho libida rovnako u mužov i žien.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #libido #kozmetika #vodný melón #kalahari

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...