Pokožke v zime doprajte občas aj nejaký bonus

Priveľmi suchá koža je v studenšom počasí problémom mnohých žien. Ako si pomôcť?

20.02.2018 15:00
sprcha, ranná sprcha Foto:
Počas zimy pred vaňou uprednostnite sprchu.
debata

Aj keď pokožku pravidelne krémujete, raz týždenne jej doprajte hydratačnú masku. Vďaka nej sa pokožka „vyhladí“, zároveň jej ponúknete možnosť hĺbkovej regenerácie. Môžete si pomôcť aj tým, čo máte doma – použite jogurt, avokádo či med.

Hoci horúci kúpeľ je počas zimy príjemným relaxom, netreba to s ním nijako preháňať. Voda totiž kožu veľmi vysušuje, čo môže počas zimy spôsobiť aj nepríjemné svrbenie či začervenanie. Lepšie je uprednostniť sprchovanie a navyše si dať pozor na teplotu vody – skôr sa sprchujte vodou mierne vlažnou, než horúcou. Ak máte pokožku po sprchovaní veľmi suchú, použite sprchový gél s olejom.

Počas zimných mesiacov nepociťujeme smäd tak nástojčivo ako počas leta, napriek tomu netreba na príjem tekutín zabúdať. Okrem vody si doprajte aj bylinkové či ovocné čaje. Napríklad siahnite po takých, ktoré majú pozitívny vplyv aj na stav pokožky.

Počas zimy je koža naozaj suchá a napríklad na kolenách či lakťoch sa vytvárajú suché „mapy“, ktoré dokážu aj potrápiť. Netreba na tieto miesta zabúdať a venovať im pozornosť v podobe pravidelného peelingu – na ošetrenie kože na týchto miestach môžete použiť hrubšie zrnká, ale následne kožu ošetrite krémom.

Telo počas zimných mesiacov dokáže správne „nabudiť“ aj sauna. Cievy sa rozťahujú a krvný obeh sa zlepší. Profituje aj koža, ktorá sa vďaka pravidlenému saunovania počas zimných mesiacov vysušuje menej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sprcha #koza #zima #vaňa

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...