Pupok, čiary v dlaniach či tehličky! Aké sú najbizarnejšie plastiky?

Botox, výplne vrások a prsné implantáty už sú v súčasnosti dosť bežnou záležitosťou a čoraz viac ľudí zvažuje aj absolvuje niektorý zo zákrokov plastickej chirurgie vykonaný z čisto kozmetických dôvodov.

10.02.2018 08:00
plastika, plastická operácia, chirurgia,... Foto:
Plastické operácie sa dnes už naozaj týkajú všeličoho.
debata

Ale ako sa zdá, niektorí sú ochotní zájsť oveľa ďalej, aby vylepšili vlastný vzhľad, napísal austrálsky server whimn.com.au.

Podľa zdravotnej sestry na plastickej chirurgii a zakladateľky austrálskej neziskovej organizácie Trusted Surgeons (dôveryhodní chirurgovia) Nicole Montgomeryovej rastie dopyt aj po niektorých dosť prekvapivých zákrokoch:

Vytvarovanie „tehličiek“ na bruchu

Ide vlastne o tradičnú liposukciu, kedy namiesto jednoduchého odsatia tuku sa odobraná hmota použije na vytvarovanie brušných svalov, ktoré vďaka pevne vyrysovaným šiestim či ôsmich kockám, sú všeobecne známe ako „tehličky“. Ide o pokročilú liposukčnú techniku ​​a je čím ďalej tým obľúbenejšia predovšetkým u mužov túžiacich po pevnom, vypracovanom bruchu, ktoré sa im nedarí dosiahnuť cvičením a posilňovaním.

Operácia pupka

Zdá sa, že sa svet z hľadiska pupku delí na ľudí, ktorí ho majú schovaný vo vnútri jamky, a tých, ktorým ako vyčnievajúci hrbolček trčí von. Dôvod úpravy je jednak estetický, ale môže byť aj zdravotný. Lekár môže vykonať umbilikoplastiku a schovať pupok, kam patrí.

Jamky v lícach

Po tomto minimálne invazívnom zákroku nezostávajú žiadne viditeľné jazvy, pretože rez sa robí z vnútornej strany tvárí vnútri úst. A samotné jamôčky, ktoré sú zvyčajne viditeľné len pri úsmeve, sa vytvoria s pomocou malého stehu.

Transplantácia mihalníc

O transplantácii vlasov už zrejme počul každý, ale teraz je možné nechať si transplantovať vlasové cibuľky tiež na okraj viečok, aby sa zahustili rednúce riasy. Ako starneme, riasy začnú rednúť a vypadávať. Transplantácia vráti očiam mladistvý vzhľad, ale má aj odvrátenú stránku. Ide o transplantáciu bežných cibuliek vlasov, ktoré stále rastú, takže je potom potreba riasam dopriať pravidelný zostrih.

Špicaté uši

Ide presne o to, čo vás napadlo. Špicaté ucho vznikne tak, že sa odoberie malý výsek tkaniva z hornej časti ušnice a okraje sa zošijú k sebe. Vďaka tomu vznikne vzhľad uší, ktoré preslávil pán Spock z kultového seriálu Star Trek, a po ňom tiež elfovia zo ságy Pán prsteňov.

Úprava čiar v dlani

V Japonsku sú ľudia, ktorí si nechávajú chirurgicky upravovať čiary v dlani, pretože veria, že tým zmenia svoj osud.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #operácia #Telo #plastika #zmena #botox #bizarné #tehličky #čelo #pupok #dlaň

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....