Svadobná nádhera! Trendy šiat pre nevesty z New Yorku uchvátia

Nielen klasické odevné kolekcie, ale aj móda pre nevesty mala v uplynulých dňoch príležitosť zaujať. Aké sú nové trendy?

10.10.2017 07:00
debata (4)
Modelka vo svadobných šatách u kolekcie... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Modelka vo svadobných šatách u kolekcie dizajnéra Naeema Khana. Modelka vo svadobných šatách u kolekcie dizajnéra Naeema Khana.

V New Yorku sa už tradične konal aj „týždeň módy“ pre nevesty – ako inak s módou určenou na jeden z najvýnimočnejších dní v živote každej ženy.

Niekoľko vybraných módnych ateliérov a značiek predstavilo vo Veľkom jablku svoje kolekcie na sezónu Jar/Leto 2018. Hovoria jasnou rečou – róba pre nevestu si žiada luxusný materiál, precízne spracovanie, zdobnosť, ale aj nežnosť a jemnejšie línie.

Modelka vo svadobných šatách z kolekcie...
Detailný záber na ozdobu vlasov a čipkovaný...
+8Detail na svadobnú obuv z kolekcie Marchesa....

Dizajnéri už niekoľko sezón upúšťajú od trendu masívnej sukne či pompézneho róbového strihu. Nedá sa však tvrdiť, že by šaty aj bez nich nepôsobili honosne. Je to najmä detailné zdobenie, drobné perličky, koráliky či flitre, našívané hodiny a hodiny do oblasti dekoltu, drieku, alebo niekedy po celej ploche svadobnej kreácie, ktoré zaujmú na prvý pohľad.

Značky ako Marchesa či Naeem Khan predstavili najmä modely z čipky, hodvábu, ale aj šifónu či jemnej pleteniny, ktorá je podšitá telovou látkou. Nechýbali nadýchané sukne na spôsob 50-tych rokov, ktoré odhaľovali lýtka modeliek či napríklad nohavicový svadobný overal.

Pôvab nevesty by mal zachádzať až do tých najmenších detailov. Aj preto sa na svadobný trh okrem šiat dostáva aj čoraz viac obuvi či napríklad ozdôb do vlasov, medzi ktoré nepatria len závoje, ale tiež napríklad ozdobné látkové kvetiny či čelenky.

Detail na svadobnú obuv z kolekcie Marchesa.... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Modelky vo svadobných šatách z kolekcie Marchesa. Detail na svadobnú obuv z kolekcie Marchesa. Nové svadobné trendy na sezónu Jar/Leto 2018 predstavili v New Yorku.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #móda #New York #trend #kolekcia #Naeem Khan #nevesta #Marchesa

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...