Ani jeseň nebráni ukazovať nohy! Ako ich dostanete do top formy?

Ide jeseň a vy si hovoríte, treba sa zahaliť. Lenže, módni tvorcovia to vidia inak. Aktuálne dianie s predstavením kolekcií na jar a leto 2018 hlási návrat mini. A aj táto sezóna im praje.

29.09.2017 07:00
debata
Modelka Kaia Gerber predviedla na módnej šou... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Kaia Gerber Modelka Kaia Gerber predviedla na módnej šou dizajnéra Anthonyho Vaccarella pre značku Saint Laurent dlhé štíhle nohy.

Samozrejme, na nosenie mini dĺžok je ideálne, pokiaľ patríte k dámam s príťažlivými nohami. Na nedávnej prehliadke Saint Laurent sa premávali modelky s nôžkami ako paličky – bezchybnými, štíhlymi, dlhočiznými.

Možno vám také príroda nenadelila, ale odhaliť nohy nie je stratené ani vo vašom prípade. Dobré však je, aby ste ich dostali do topformy.

Leto praje farebnému tónu

Vďaka nedávnemu letu máme výhodu, že mnoho žien má ešte nohy jemne opálené. Vyzerajú tak krajšie, sú opticky predĺžené a majú jednoliaty tón. Hoci októbrové počasie už celkom jasne vyzýva k tomu, aby ste si pod minišaty či sukňu vzali aj pančuchy, nôžky pred nosením mini treba pripraviť. Výsledok bude určite oslnivejší.

Základom je, samozrejme, zamakať na forme a pevnosti vašich nôh vo fitness-centre. Nie je to proces, ktorý by bol rýchly – skôr naopak. Ak túži mať žena pekné a vyformované nohy, musí na tom pracovať opakovane a možno aj dlhé roky. Popri fyzickej aktivite sú potom k dispozícii rozličné pomôcky v podobe kozmetických a technologických vychytávok.

V špecializovaných salónoch môžete absolvovať masáže či napríklad lymfodrenážne procedúry, ktoré sa podieľajú na zlepšení vzhľadu nôh s celulitídou. Nebojte sa investovať do nich najmä pred letom, kedy naozaj preukážu službu. Ale svoj význam majú aj v chladnejších mesiacoch roka. V rámci nich môžete potom dopriať nohám aj teplé zábaly, návštevy sauny či vodné masáže.

Pílingujte, hydratujte

Dôležité pri starostlivosti o nohy sú aj správne zvolené kozmetické produkty. Stále veľa žien podceňuje služby telových pílingov. Ich zmysel však spočíva v tom, že odstránia odumreté bunky a zlepšia tak cirkuláciu v pokožke, obnovia jej pevnosť a jemnosť.

Nemali by ste podceňovať hydratáciu pokožky. Platí to pre telo rovnako ako sa to dookola omieľa pri pleti tváre. Hydratačné balzamy, mlieka alebo krémy pomôžu kožu udržať vláčnu a hebkú. Pokiaľ volíte rozličné liftingové alebo anticelulitídne prípravky, zlepšíte kondíciu aj v prípade pomarančovej kože.

A dostávame sa späť na začiatok – jemné opálenie z leta môžete evokovať aj pomocou samoopaľovacích prípravkov. Tie využijete najmä v prípade, ak sa chystáte na nejaké spoločenskú akciu a neplánujete si obliekať pod koktejlové šaty či večerný model pančuchy. Áno, holé nohy sa nosia aj v Hollywoode a nie sú prehreškom proti etikete, ako by ste si mohli myslieť. Vyzerajú skrátka krajšie, ak sú dostatočne ošetrované a hýčkané. Tak im to doprajte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nohy #Mini #starostlivosť #hydratácia #píling #sexy #masáže

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....