Prejedzte sa k nádhernej pokožke, vitamíny nájdete aj v lekárni

Žiarivá, rozjasnená - presne taká pleť vyzerá zdravšie. A samozrejme, mladšie! Leto jej síce praje, ale pomôcť jej môžete aj zvnútra, nielen s bronzermi a opálením.

08.06.2016 07:00
Žiarivá a rozjasnená pokožku nemusíte docieliť... Foto:
Žiarivá a rozjasnená pokožku nemusíte docieliť len s bronzerom.
debata

Pokožka ocení, ak jej dodáte dôležitú látky pre látkovú výmenu, ale aj produkciu kolagénu, pevnosť či zdravší vzhľad. Základ je asi známy každej z vás veľmi dobre – volá sa voda.

Hydratácia je pre kožu nesmierne dôležitá – suchá a dehydrovaná pokožka posôbí unavenejšie a tým pádom aj staršie a zašednuto. Cestou sú správne produkty a tiež pitný režim, o ktorých sme už písali.

Hneď za vodou by mal nasledovať jedálniček nabity zdravými potravinami. Aj v tomto prípade platí, že je dobre siahať po strave, ktorá je nabitá vodou a zároveň v nej nechýbajú cenné vitamíny či minerály. Pre pokožku sú už roky známe benefity vitamínu C. Či už siahnete po jahodách, čerešniach alebo ríbezliach, ktorých sezóna sa o chvíľu začne, do tela s nimi dostanete určite množstvo prospešných látok. Odmenou bude práve žiarivejšia a pevnejšia pokožka.

A aby toho nebolo málo, je tu ešte tretí, veľmi dôležitý pomocník. Volá sa doplnky výživy. Áno, milé dámy, aj mnohí lekári vám odporučia začať deň napríklad s tabletkami vitamínu C či napríklad biotínu, zinku alebo vápnika, ktoré sa podieľajú na pevnosti vlasov alebo nechtov.

Na trhu sú dostupné mnohé špecifikované prípravky, ktorých zloženie je vytvorené špeciálne s cieľom dodať pleť žiarivejší vzhľad a ubrať jej roky. Samozrejme, po jednej tabletke výsledky neprídu. Dôležitá je pravidelnosť a obdobie aspoň jedného mesiaca, aby sa výsledky ukázali.

V prípade horúčav, ktoré už možno čoskoro udrú, je dobré pridať aj betakarotén. S jeho pomocou sa bude pokožka opaľovať jednoduchšie a získa bronzovo-hnedý odtieň. Na ochranný krém však určite nezabúdajte. A na záver môžete vaše líčka a čelo prepudrovať už spomenutým bronzerom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #vitamín #pokožka #výživové doplnky #jas #leto 2016

+ Nato aby ste mohli pomáhať ľuďom okolo seba musíte byť silný.
Sami zo seba budete mať lepší pocit keď všetko...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...