Ako druhá koža! Pozrite si čižmy, ktoré sú hitom zimy, v 9 podobách!

Keď pred pár mesiacmi značka Dior predviedla kolekciu na jeseň a zimu 2015, neboli to len odevy, ktoré zaujali.

03.12.2015 07:00
debata (1)
Čižmy z kolekcie Christian Dior na jeseň a zimu... Foto: SITA/AP, Francois Mori
Christian Dior Čižmy z kolekcie Christian Dior na jeseň a zimu 2015 nastolili jeden z kľúčových a pritom extravagantných trendov sezóny.

Jedným z kľúčových prvkov sa stala aj obuv – konkrétne čižmy z lakovanej kože a latexu, ktoré obopínali nohu ako dokonale sadnúce ponožky.

Estetika éry disko zmiešaná s futuristickými motívmi sa pretavila do podôb členkových čižiem, ktoré v abstraktných farebných motívoch obopínali nohy modeliek a pritom pútali pozornosť farebnými alebo celkom priehľadnými hrubými podpätkami. A nikoho asi neprekvapí, že sa tento trend rýchlo objavil aj v ponuke ďalších (aj finančne dostupnejších) značiek.

zväčšiť Netradičné a jemne extravagantné modely čižiem,... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
čižmy - druhá koža - ponožkové čižmy - latex Netradičné a jemne extravagantné modely čižiem, ktoré bodujú túto sezónu.

Na zimu 2015 si teda aj vy môžete vyberať z modelov čižiem, ktoré sedia na nohe ako druhá koža. Vzhľadom na finančne dostupnejšie verzie sa variuje aj materiál, z ktorého sú modely vyrobené. Ide často o syntetickú kožu, prípadne hrubšiu látku. Nechýba však ani jemný semiš alebo lakovaná koža v tenučkej vrstve.

Na týchto modeloch nechýbajú už spomenuté výrazné podpätky. Buď sa nájdu v kontrastnej farebnej verzii, alebo sú často pokryté samotným dezénom topánky. Modelky na šou Dior ich predvádzali so sukňami a krátkymi kabátikmi a nechali tak vyniknúť ich členkovú dĺžku, prípadne dĺžku do pol lýtka. Vy môžete podobné modely čižiem nosiť rovnakým spôsobom. Prípadne ich skombinovať s legínsami alebo slim-fitovými džínsami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #retro #Dior #inšpirácia #čižmy #druhá koža

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...